ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Π. Θεοδωρακίδης: Η θερμοβαρική βόμβα είναι εξελιγμένο όπλο και όχι πυρηνικό


Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε θερμοβαρική βόμβα, επιχειρώντας να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στην Ουκρανία.

Τι είναι όμως το υπερόπλο θερμοβαρική βόμβα; Ο Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, στρατιωτικός αναλυτής και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Από τις 6” και εξήγησε ότι πρόκειται για ένα εξελιγμένο όπλο που χρησιμοποιείται για να καμφθεί η αντίσταση του αντιπάλου. “Δεν είναι πυρηνικό όπλο” εξήγησε.

Η θερμοβαρική βόμβα είναι τακτικό όπλο, που έχει χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν, ενώ υπάρχουν διάφοροι τύποι όπως το 96Κ6. Είναι εκτοξευτήρας των 220 χιλιοστών, πάνω σε φορτηγά, που έχουν εκτοξευτές 30 σωλήνων και βάζουν ρουκέτες που έχουν θερμοβαρικές κεφαλές και η εμβέλειά τους είναι περίπου 3.5 χλμ σε περίπου 15 δευτερόλεπτα χρόνο” τόνισε ο κ. Θεοδωρακίδης.

Εκμεταλλεύεται το οξυγόνο από την ατμόσφαιρα και δημιουργεί ένα κενό με μια δεύτερη έκρηξη που καίει το οξυγόνο και έτσι μπορεί να καταστρέψει στόχους κάτω από την επιφάνεια” σημείωσε και πρόσθεσε:

Είναι ειδικό να εκκαθαρίζει ναρκοπέδια, για ανθρώπους που είναι οχυρωμένοι κάτω από το έδαφος”.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/XAUMtzf
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Π. Θεοδωρακίδης: Η θερμοβαρική βόμβα είναι εξελιγμένο όπλο και όχι πυρηνικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">