ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Save Ukraine – #StopWar: Δάκρυα και συγκίνηση στη διεθνή συναυλία-τηλεμαραθώνιο για την Ουκρανία


Η Πλατεία Κοτζιά στο κέντρο της Αθήνας έγινε μέρος μιας διεθνούς φιλανθρωπικής συναυλίας – τηλεμαραθωνίου για στήριξη της Ουκρανίας και τον τερματισμό του πολέμου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα ταυτόχρονα σε 20 πλατείες μεγάλων πόλεων και πρωτευουσών σε όλο τον κόσμο. Βλέπεις συχνά διεθνείς αστέρες σε διεθνείς τηλεμαραθωνίους. Αυτό που δεν βλέπεις συχνά είναι τους παρουσιαστές των τηλεμαραθωνίων να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Με δάκρυα στα μάτια οι παρουσιαστές του διεθνούς τηλεμαραθωνίου για την ενίσχυση του ουκρανικού λαού, που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία, έστειλαν ένα ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα. Το μοιράζονται με ηγέτες κρατών από όλο τον κόσμο, δεκάδες διεθνείς αστέρες της μουσικής, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Οι γενναίοι Ουκρανοί πολεμούν εναντίον του σκληρού εχθρού και οι πολλοί Ρώσοι που διαδηλώνουν την οργή τους παρά τις απειλές των υπολοίπων” τόνισε ο Στινγκ.

70 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα συμμετείχαν στη δράση, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό και τους εκατομμύρια εκτοπισμένους πρόσφυγες. Στην πλατεία Κοτζιά στήθηκε από νωρίς μια μεγάλη γιγαντοοθόνη για τη μετάδοση της μεγάλης φιλανθρωπικής συναυλίας. Ουκρανοί που ζουν στην Ελλάδα, που αγωνιούν για τους δικούς τους ανθρώπους πίσω στην εμπόλεμη Ουκρανία, με ουκρανικές σημαίες στα χέρια, βρέθηκαν εκεί για να την παρακολουθήσουν.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI)

Η Αθήνα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για τη δημοκρατία και την ειρήνη” τόνισε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σέργγι Σουτένκο δήλωσε: “Οι Έλληνες γνωρίζουν τι σημαίνει ελευθερία. Η Ουκρανία τώρα υπερασπίζεται την ανεξαρτησία και την ελευθερία της, το δικαίωμα να επιλέξει το μέλλον της“.

Με ιδιαίτερη αναφορά στην πολιορκούμενη Μαριούπολη, ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και ζήτησε να ενταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στον Ουκρανικό λαό: “Σήμερα, όπου και να βρίσκεστε στον κόσμο, να γνωρίζετε το εξής: στη μάχη ενάντια στην τυραννία, στη μάχη για τη δημοκρατία και την αυτοδιάθεση της Ουκρανίας, η φωνή σας μετράει. Η Ελλάδα είναι στο πλευρό σας. Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο“.

Το σπουδαίο φιλανθρωπικό γεγονός θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα, με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση δωρεών για την επίλυση της πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Ευρώπη.

Ρεπορτάζ: `Αννα Βλαχοπαναγιώτη, Ζώης Κακκαβάς

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/FVBcDXG
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Save Ukraine – #StopWar: Δάκρυα και συγκίνηση στη διεθνή συναυλία-τηλεμαραθώνιο για την Ουκρανία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">