ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κορονοϊός: Ελεγχόμενη η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στην κοινωνία – Τι λένε οι Η. Τσαγκάρης και Α. Μαστοράκου (video)


«Αυτή τη στιγμή η χώρα έχει τους περισσότερους διασωληνωμένους ανά εκατομμύριο στην Ευρώπη. Έχουμε μπει στη νέα φάση. Η κατάσταση φαίνεται να είναι ελεγχόμενη», δήλωσε για τον κορονοϊό στην ΕΡΤ ο Ηρακλής Τσαγκάρης, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο «Αττικόν». Άποψη που συμμερίζεται και η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» από εδώ και έπειτα μπαίνει το χαρακτηριστικό της ατομικής ευθύνης για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.

Για την επιδημιολογική κατάσταση στην Πάτρα μίλησε η Άννα Μαστοράκου λέγοντας ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία ελεγχόμενη αποκλιμάκωση. «Έχουμε φτάσει σε επίπεδα κάτω από 500 κρούσματα ημερησίως», είπε και συμπλήρωσε ότι στην περιοχή βίωσαν τα απόνερα του καρναβαλιού με τα πάρτι που έγιναν.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών επισήμανε ότι υπάρχει μία αποκλιμάκωση της πανδημίας. «Η νόσος Covid-19 θα ελέγχεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Υπάρχουν αντιικά φάρμακα που είναι εξειδικευμένα, αλλά έχουμε και την προσθήκη της φυσικής ανοσίας από τον πληθυσμό των ανθρώπων που νόσησαν», πρόσθεσε.

Η αναστολή των υγειονομικών ήταν ένα σκληρό αλλά απαραίτητο μέτρο

Μιλώντας για το τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς μετά την λήξη της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού και το ενδεχόμενο να μην επιστρέψουν στο ΕΣΥ η κ. Μαστοράκου τόνισε ότι ο χώρος της υγείας λειτουργεί με κατευθυντήριες οδηγίες. «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν άλλη άποψη και θέλουν να δουλέψουν στο ΕΣΥ με αυτή την άποψη. Αυτό δημιουργεί ρήγμα στο σύστημα δημόσιας υγείας, μέσα σε ένα χώρο. Με ιατρικούς όρους, όμως η οδηγία, φαίνεται ότι αλλάζει» είπε.

Σύμφωνα με την ίδια, το γεγονός ότι πλέον και οι εμβολιασμένοι νοσούν η κ. Μαστοράκου εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η οδηγία πρέπει να αναθεωρηθεί από το Υπουργείο. «Υπάρχει η πλευρά που λέει ότι αυτοί οι συνάδελφοι δεν πρέπει να απολυθούν, αλλά υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν το αντίθετο», συμπλήρωσε.

Mιλώντας για το θέμα ο κ. Τσαγκάρης τόνισε ότι η αναστολή ήταν ένα σκληρό αλλά απαραίτητο μέτρο. «Καταλαβαίνουμε όλοι ότι από εδώ και πέρα πάμε σε μια σταδιακή άρση των μέτρων και τώρα θα πρέπει να δούμε με διαφορετικό τρόπο την αναστολή αυτών των λίγων συναδέλφων καθώς και τη σημασία τους για το ΕΣΥ».

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/prchyeI
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κορονοϊός: Ελεγχόμενη η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στην κοινωνία – Τι λένε οι Η. Τσαγκάρης και Α. Μαστοράκου (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">