ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δίκη Π. Φιλιππίδη: Με παρόντα τον ηθοποιό η ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο (video)


Με την παρουσία του κατηγορουμένου, ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ξεκινά σήμερα η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που διακόπηκε στις 18 Μαρτίου μετά από αίτημα της πλευράς του ηθοποιού.
Ο κατηγορούμενος ο οποίος έφτασε στο δικαστήριο απο πλαίνή πόρτα συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, βρίσκεται σήμερα στο εδώλιο από το οποίο απουσίασε κατά την έναρξη της δίκης επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο Π. Φιλιππίδης αντιμετωπίζει κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ζητήθηκε κατά την προηγούμενη δικάσιμο η διακοπή της δίκης ώστε ο εντολέας του να παρασταθεί στο δικαστήριο και να δηλώσει την θέση του έναντι όσων του καταλογίζονται στην δικογραφία. Ανέφερε μάλιστα ο συνήγορος, πως πρόθεση του ηθοποιού είναι να υποβάλει ερωτήσεις στις συναδέλφους του που τον καταγγέλλουν.

Το δικαστήριο, αποδέχθηκε το αίτημα του κ. Δημητρακόπουλου ορίζοντας τη σημερινή δικάσιμο ως αυτήν που ο κατηγορούμενος θα βρεθεί ενώπιον των δικαστών για να προβεί στην αρχική του τοποθέτηση έναντι των κατηγοριών.

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία και να βρεθούν στο βήμα του μάρτυρα οι γυναίκες που καταγγέλλουν τον συνάδελφο τους. Ωστόσο είναι προς το παρόν ζητούμενο αν οι καταθέσεις τους θα δοθούν παρουσία κοινού στην αίθουσα ή αν μιλήσουν στους δικαστές για όσα ισχυρίζονται ότι υπέστησαν, χωρίς δημοσιότητα. Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του κατηγορούμενου, ενημερώθηκε ότι η Πολιτική Αγωγή προτίθεται σήμερα να ζητήσει κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία για τις καταθέσεις των τριών καταγγελλουσών, αίτημα που ο κ. Δημητρακόπουλος άφησε να εννοηθεί πως τον προβληματίζει καθώς όπως αναφέρει: «Πιστεύω ότι η δημοσιότητα διασφαλίζει μία πιο σωστή και πιο ορθή δικαστική απόφαση».

Αν η πλευρά των θυμάτων, επικαλούμενη προστασία του ιδιωτικού και οικογενειακού βίου, αλλά και ψυχική ταλαιπωρία των τριών γυναικών, όπως ορίζεται στην σχετική διάταξη της Ποινικής Δικονομίας, ζητήσει να καταθέσουν με κλειστές τις πόρτες του ΜΟΔ, το δικαστήριο αφού ακούσει την εισαγγελική πρόταση για τα θέμα, θα σταθμίσει τα δεδομένα και θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση για την αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου.

Ρεπορτάζ Κ.Π

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/yIXalqt
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δίκη Π. Φιλιππίδη: Με παρόντα τον ηθοποιό η ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">