ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δράσεις για τους Ουκρανούς πρόσφυγες – Δήμοι και Περιφέρεια Αττικής στο πλευρό των κατατρεγμένων του πολέμου (video)


Ένα «τσουνάμι» αλληλεγγύης απλώνεται γύρω από τους Ουκρανούς πρόσφυγες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δεκάδες δήμοι της χώρας έχουν κινητοποιηθεί για να προσφέρουν κάθε είδους βοήθεια. Η ΕΡΤ και η εκπομπή «Από τις Έξι» παρουσιάζει τις σημαντικές δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας που πραγματοποιούνται σήμερα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Φιλοξενία σε ορφανά κορίτσια στο Παλαιό Φάληρο

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου παρέχει στέγη σε 25 ανήλικα κορίτσια από την Ουκρανία. Για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία μίλησε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Φωστηρόπουλος, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει στο Π. Φάληρο και οκτώ τόνους τροφίμων.

«Η Στέγη Θηλέων Άξιος Αλέξανδρος είναι ένας χώρος που τα τελευταία 60 χρόνια δείχνει το πραγματικό πρόσωπο αγάπης προς κορίτσια ηλικίας 7 έως 18 ετών. Οι χώροι αυτοί μπορούν να φιλοξενήσουν ανήλικα κορίτσια που έχουν την ανάγκη προστασίας. Το σχετικό αίτημα έχει μεταφερθεί προς τη Γενική Γραμματεία Μετανάστευσης», πρόσθεσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας μέχρι τις 21.00 στο Δημαρχείο Γλυφάδας

Ο Γιώργος Παπανικολάου, δήμαρχος Γλυφάδας, μίλησε στην εκπομπή «Από τις Έξι» για την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνεται σήμερα Τετάρτη (8/3) για την Ουκρανία.

«Από το πρωί περιμένουμε στο δημαρχείο όποιον το επιθυμεί να φέρει την ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία. Η ανταπόκριση θα είναι συγκλονιστική. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται σε συνεννόηση και με άλλους δήμους, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Αττικής», πρόσθεσε ο κ. Παπανικολάου.

Κύμα αλληλεγγύης από την Περιφέρεια Αττικής

Ο Γιώργος Πατούλης μίλησε για τις  δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης λέγοντας ότι «οι δήμοι Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου είναι οι δύο κρίκοι σε μια αλυσίδα δέκα δήμων (Ν. Ιωνία, Μεταμόρφωση, Αγ. Παρασκευή, Φιλοθέη, Ν. Ψυχικό, Παπάγου, Μαρούσι, Χολαργό, Πειραιάς, Ν. Σμύρνη, Αθήνα) που σήμερα καλούνται οι πολίτες να βοηθήσουν ανθρωπιστικά τους συνανθρώπους μας στην Ουκρανία.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής τα υλικά που είναι χρήσιμα είναι είδη πρώτης ανάγκης, παιδικές τροφές, υγειονομικά και φαρμακευτικά υλικά. Όλο αυτό το υλικό θα αποσταλεί, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ουκρανίας.

Ρεπορτάζ: Μ. Σκανδάλη, Κ. Μπατζάκη

 

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/XTPoCi7
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δράσεις για τους Ουκρανούς πρόσφυγες – Δήμοι και Περιφέρεια Αττικής στο πλευρό των κατατρεγμένων του πολέμου (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">