ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρ. Κρεοπωλών στο Πρώτο:  Στα 12-15 ευρώ τα αμνοερίφια- Ό,τι πληρώσεις παίρνεις (audio)


«Τις αυξήσεις τις βλέπουμε από τον Αύγουστο του 2021 και σιγά σιγά με την αλματώδη αύξηση της ενέργειας συμπαρασύρθηκαν τα πάντα. Κανείς δεν δουλεύει για να χάσει» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Ελλάδος Σάββας Κεσίδης σχετικά με τις αυξημένες τιμές στα αμνοερίφια.

Σε ένα εύρος τιμών από 12,50 -13,80 ευρώ για το φρέσκο νωπό αρνάκι και στα 13-15 ευρώ για το κατσικάκι γάλακτος τα οποία σφάζονται αυτή την εβδομάδα, διατίθεται στις πόλεις της περιφέρειας ο φετινός οβελίας. Στα μεγάλα αστικά κέντρα, οι τιμές παίρνουν την ανιούσα.

Σε σχέση με τις τιμές στα κρεοπωλεία των σουπερμάρκετ, που κυμαίνονται στα 10 ευρώ για τα νωπά ελληνικά αρνιά και στα 11 ευρώ περίπου για τα νωπά ελληνικά κατσίκια, ο κ. Κεσίδης εξήγησε την διαφορά μεταξύ νωπού και φρέσκου κρέατος. «Το νωπό είναι το μη κατεψυγμένο. Όταν το ζώο έχει σφαχτεί την προηγούμενη εβδομάδα, 2 και 3 εβδομάδες πριν και συντηρείται στον -1,5 βαθμό θεωρείται νωπό από τον νόμο, όμως τότε τα αρνιά σφάζονταν 4 ευρώ, όχι 8,5 όπως τώρα. Ό,τι πληρώνει ο κόσμος παίρνει» ανέφερε ο κ. Κεσίδης.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/zxehKqE
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρ. Κρεοπωλών στο Πρώτο:  Στα 12-15 ευρώ τα αμνοερίφια- Ό,τι πληρώσεις παίρνεις (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">