ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δίκη Π. Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών η εξέταση από τους συνηγόρους για την πρώτη μάρτυρα


Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση της πρώτης από τις τρεις ηθοποιούς που καταγγέλλουν για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας τον συνάδελφο τους Πέτρο Φιλιππίδη.

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η διαδικασία θα ξεκινήσει και σήμερα  με κλειστές τις πόρτες και τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής και υπεράσπισης να εξετάζουν τη γυναίκα που υπέστη, συμφωνα με τη δικογραφία βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008.

Η μάρτυρας έχει καταθέσει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους. Μάλιστα, η μάρτυρας έχει ισχυριστεί πως τρεις μήνες νωρίτερα από αυτό το περιστατικό είχε προηγηθεί και πάλι σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό σε γραφείο θεατρικής εταιρείας.

Αίτημα κατάθεσης χωρίς δημοσιότητα, που έγινε αποδεκτό απο το δικαστήριο, κατέθεσαν οι δύο απο τις τρείς καταγγέλλουσες  τον ηθοποιό για σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο κατηγορούμενος, που αρνείται τις κατηγορίες, αναμένεται ότι και σήμερα θα είναι παρών στο δικαστήριο, όπως ήταν και κατά την προηγούμενη δικάσιμο οπότε μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου μεταφέρθηκε από τις φυλακές Τρίπολης λίγες ημέρες πριν να αρχίσει το δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος ήταν απών από το εδώλιο κατά την έναρξη της δίκης επικαλούμενος λόγους υγείας.

Παρόντες στην δίκη του ηθοποιού είναι σε κάθε δικάσιμο συνάδελφοι του, κάποιοι εκ των οποίων είναι μάρτυρες που έχουν οριστεί από τα τρία φερόμενα θύματα του κατηγορούμενου. Παρόντες είναι επίσης η σύζυγος και ο γιος τού κατηγορούμενου.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συμπίπτει και πάλι να διεξάγεται σε αίθουσα διπλανή από αυτήν που συνεχίζεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη η οποία σήμερα προχωρά με την εξέταση του δεύτερου άντρα που καταγγέλλει τον καλλιτέχνη για βιασμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/aRgh0Oo
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δίκη Π. Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών η εξέταση από τους συνηγόρους για την πρώτη μάρτυρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">