ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μυτιλήνη: Ηχηρό Αναστάσιμο μήνυμα με χιλιάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα (βίντεο)


Το πιο ηχηρό «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε, δυο χρόνια μετά την πανδημία, στη Μυτιλήνη, με χιλιάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό της πόλης. Χιλιάδες κάτοικοι του νησιού αλλά και επισκέπτες, έψαλαν το «Χριστός Ανέστη» σ΄ ένα φαντασμαγορικό αναστάσιμο περιβάλλον, έξω από το Ναό του Αγίου Νικολάου, στη ειδική εξέδρα που είχε στηθεί πάνω στη θάλασσα του αρχαίου λιμανιού, στην Επάνω Σκάλα.

Απέναντι από το μεσαιωνικό κάστρο και τον αρχαίο λιμενοβραχίονα,  με τους αναμμένους πυρσούς των βαρκάρηδων, τις δάδες και τα σιντριβάνια φωτός κατά μήκος της παραλίας, τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα, χιλιάδες πιστοί έζησαν ένα μοναδικό “σκηνικό”.

Αμέσως μετά το “Χριστός Ανέστη” ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, δήλωσε: «το μήνυμα της Ανάστασης μας γεννά ελπίδα και αισιοδοξία για να αντιμετωπίσουμε αυτό το σκοτεινό τούνελ, με οδηγό το Αναστάσιμο φως να ξεφύγουμε από τη δύνη της πανδημίας και του πολέμου».

Μετά από δύο χρόνια σιωπής, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης, ο δήμος Μυτιλήνης προσπάθησε να συμβάλει ώστε «το μήνυμα της Ανάστασης να είναι πιο ηχηρό από ποτέ. Το μήνυμα της Ανάστασης ας είναι η απαρχή για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την ανθρωπότητα». Ο Αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής, ευχήθηκε «η Ανάσταση του Θεανθρώπου να φέρει την αγάπη και την Ειρήνη και να λήξει ο πόλεμος», ενώ ο Αντιδήμαρχος Στρατής Δαγκλής ευχήθηκε σε όλους «Χριστός Ανέστη, υγεία, ευτυχία και ευημερία και να σταματήσει ο πόλεμος».

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/9rsUFRL
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μυτιλήνη: Ηχηρό Αναστάσιμο μήνυμα με χιλιάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα (βίντεο) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">