ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά – Βαρύτατο το κατηγορητήριο σε βάρος του πιλότου


Αρχίζει η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο σύζυγός της και καθ’ ομολογίαν δράστης. Ο 34χρονος πιλότος, σχεδόν ένα χρόνο πριν, έκανε δηλώσεις και έπαιζε «θέατρο» για την δήθεν δολοφονία της συζύγου του και μητέρας της 11 μηνών κόρη τους, από αδίστακτους ληστές.

Ο 34χρονος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίησης ζώου καθώς και για δύο πλημμελήματα που αφορούν ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του, και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Η διαδικασία ενώπιον του ΜΟΔ αναμένεται ότι θα χρειαστεί αρκετές δικασίμους πριν το δικαστήριο φθάσει στην ετυμηγορία του. Σήμερα είναι πιθανό αφού γίνει η κλήρωση των ενόρκων που θα πλαισιώσουν τους τρεις δικαστές να δοθούν οι επόμενες δικάσιμοι και να διακοπεί η δίκη η οποία έχει νούμερο 1 στο πινάκιο και άλλες πέντε να την ακολουθούν.

Στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν από την πλευρά του θύματος, η μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν Κράουτς καθώς και δύο φίλες της.

Συνολικά οι μάρτυρες υπολογίζεται ότι φθάνουν τους 20, μεταξύ των οποίων, η ιατροδικαστής που προσδιόρισε τον χρόνο θανάτου της 20χρονης. Επίσης η σύμβουλος ψυχικής υγείας στην οποία είχε απευθυνθεί το ζευγάρι για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν μετά από μία αποβολή που είχε η Καρολάιν. Κατάθεση θα δώσουν οι αστυνομικοί που επιλήφθηκαν της υπόθεσης καθώς και η γειτόνισσα του ζευγαριού.

Παράλληλα στο δικαστήριο θα καταθέσει και μέλος φιλοζωϊκού Σωματείου του Μαραθώνα, από όπου είχε υιοθετήσει η Καρολάιν την σκυλίτσα της.

Από την πλευρά του κατηγορούμενου σύμφωνα με πληροφορίες θα προταθούν και πρόσωπα ως εμπειρογνώμονες.

Ο κ. Aλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, συνήγορος υπεράσπισης του συζυγοκτόνου, δήλωσε την Πέμπτη (7/4) στην ΕΡΤ ότι «αυτό που πρέπει να εξεταστεί στο δικαστήριο είναι τα γεγονότα εκείνης της νύχτας που τελέστηκε η άδικη πράξη από τον εντολέα μου και αν ήταν προσχεδιασμένο και προμελετημένο». Επίσης, επεσήμανε ότι οι δικαστές θα πρέπει να αξιολογήσουν αν τα γεγονότα εκείνης της νύχτας (11 Μάϊου 2021) μπορούν να δικαιολογήσουν τον ισχυρισμό «εν βρασμώ» που δηλώνει ο κατηγορούμενος.

Eν τω μεταξύ, ο πατέρας της Καρολάιν, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, χαρακτήρισε «νιφίτσα» τον δολοφόνο του παιδιού του. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, εκτός του φόνου, αντιμετωπίζει κατηγορίες για την παρεμπόδιση της δικαιοσύνης αλλά και την θανάτωση του σκύλου τους.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Ιατροδικαστική έκθεση: Ο θάνατος της Καρολάιν ήταν αγωνιώδης

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/3OXxLjm
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά – Βαρύτατο το κατηγορητήριο σε βάρος του πιλότου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">