ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Living Smart - The Ellinikon Experience Centre: Το πιο εντυπωσιακό, διεθνώς, κέντρο επισκεπτών μόλις άνοιξε στο Ελληνικό!


Όπως αναφέρετε σε πρόσφατο δελτίο τύπου της Lamda Development:

Αναρωτιέστε πώς θα μοιάζει το σπίτι του μέλλοντος; Επισκεφτείτε μια από τις πιο υπερσύγχρονες κατοικίες του The Ellinikon και θα γνωρίσετε μια νέα διάσταση στον άνετο και σύγχρονο τρόπο ζωής της καθημερινότητας των κατοίκων του. Η ζώνη "Living Smart" θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε πόσο συναρπαστικά όμορφη, εύκολη και «έξυπνη» είναι η ζωή εκεί.

Lamda Development παραδίδει στο κοινό ένα μοναδικό Κέντρο Επισκεπτών, το μεγαλύτερο στον κόσμο στο είδος του, το The Ellinikon Experience Centre που άνοιξε τις πύλες του σήμερα. Μέσα από μοναδικά φυσικά και τεχνολογικά εκθέματα και ψηφιακές δράσεις, οι επισκέπτες του Κέντρου θα ανακαλύψουν σε βάθος το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού και θα ταξιδέψουν σήμερα στο μέλλον, σε μια βιώσιμη, έξυπνη και καινοτόμο πόλη, μια πόλη που γίνεται πραγματικότητα μέρα με τη μέρα.

Μέσα από πέντε θεματικές ζώνες με εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και βιωματικές εμπειρίες, αποκαλύπτεται η πλούσια ιστορία του Ελληνικού και τα φιλόδοξα σχέδια της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Τα ιστορικά ορόσημα και τα εμβληματικά έργα που συνθέτουν τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του The Ellinikon «ζωντανεύουν» μπροστά στα μάτια των επισκεπτών σε μία εντυπωσιακή, διαδραστική μακέτα.

Παράλληλα, το κοινό θα περιηγηθεί με ένα διαδραστικό ποδήλατο στο Πάρκο του Ελληνικού, στο μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης με έκταση που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια τ.μ. Ακόμη, θα ταξιδέψει με ένα διαδραστικό σκάφος στην αναβαθμισμένη ακτογραμμή και στη μαρίνα του The Ellinikon και θα ζήσει μία μοναδική εμπειρία που θα αγγίξει όλες τις αισθήσεις! Στη συνέχεια, θα ανακαλύψει πώς η τεχνολογία αλλάζει ριζικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και «συνδεόμαστε», μέσα σε μια «έξυπνη», πράσινη πόλη, που θα αποτελέσει παγκόσμιο σημείο αναφοράς. Επιπλέον, θα περιηγηθεί σε μια από τις υπερσύγχρονες κατοικίες του The Ellinikon και θα γνωρίσει τι σημαίνει να ζεις σε ένα «έξυπνο» σπίτι του μέλλοντος που προσφέρει μια νέα διάσταση στο σύγχρονο τρόπο ζωής, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

«Στο Τhe Ellinikon Experience Centre, το μεγάλο έργο του Ελληνικού ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Όλοι μπορούν να αγγίξουν το αύριο του Ελληνικού σήμερα μέσα από ένα βιωματικό ταξίδι στο μέλλον! Το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στην Ευρώπη, το παράκτιο μέτωπο 3,5 χλμ., τα εντυπωσιακά κτίρια με την υπογραφή κορυφαίων διεθνώς αρχιτεκτονικών γραφείων, οι τεχνολογίες που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την ποιότητα της ζωής και της καθημερινότητάς μας σε μια μοναδική αρμονία με το περιβάλλον, αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια μας. Το μεγάλο έργο είναι ήδη εδώ μέσα από ένα πρωτόγνωρο βιωματικό ταξίδι στο The Ellinikon Experience Centre. Σας περιμένουμε όλους», δήλωσε ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development.

Το Experience Centre, που στεγάζεται σε ένα από τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία της ελληνικής ιστορίας, υποδέχεται καθημερινά το κοινό, από τις 10:00 μέχρι και τις 21:00. Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται προκράτηση θέσης μέσω της ιστοσελίδας https://www.experiencecentre.theellinikon.com.gr.

Το Κέντρο Επισκεπτών βρίσκεται μέσα στο Experience Park, το νέο βιωματικό πάρκο που αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για επίσκεψη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και το οποίο είναι πλέον ανοιχτό για το κοινό από τις 10:00 μέχρι τις 23:00 καθημερινά. Η πρόσβαση στο Κέντρο γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικό. Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών υπάρχει χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο, ο οποίος θα εξυπηρετεί και τους επισκέπτες του Experience Centre.

Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται όλες οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το: https://www.experiencecentre.theellinikon.com.gr/

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Το θέμα είναι ότι αυτό που λέγεται «Smart»,  αναφορικά με το ψηφιακό μέλλον των έξυπνων συσκευών , οχημάτων , καθώς και οικιών , προωθήθηκε σε ανύποπτο χρόνο πριν από αρκετές δεκαετίες από τον υποφαινόμενο από ένα τοπικό ραδιόφωνο το οποίο τα αστικά πολιτικά κόμματα φρόντισαν ώστε σήμερα να μην υπάρχει. ( Αν υφίσταται έστω και ένας ο οποίος το αμφισβητεί να δούμε δημόσια και να ακούσουμε την επιχειρηματολογία του.

Προσωπικά είμαι πλήρως ακατάλληλος για την ''συμβατή δημοσιογραφία'' που ακολουθείται κατά κόρον στη χώρα μας , με την απλή έκθεση δελτίων τύπου , και παράλληλα τις δημόσιες σχέσεις , ώστε σε ένα αδιαφανές περιβάλλον να ισχύουν πολλά και διάφορα. ( Ακόμα και σε αυτόν το τομέα , όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν διαμορφώσει ένα τερατούργημα το οποίο δεν έχει όμοιο σε κανέναν άλλο κλάδο της χώρας. )


Βλέποντας την παρουσίαση στην σελίδα της 
theellinikon.com.gr , την οποία μας απέστειλαν σε δελτίο τύπου, διαπιστώνω ότι η οθόνη αφής , η οποία διαχειρίζεται τον φωτισμό των οικιών που θα βρίσκονται στο Ελληνικό, είναι στην αγγλική γλώσσα , και δεν φαίνεται να υποστηρίζει ούτε αναγνώριση φωνής στα Ελληνικά, ούτε την Ελληνική γλώσσα. Κάνω κάποιο λάθος ;

Σε αυτό το σημείο καλούμε να αναφέρω ότι προσωπικά, πριν από αρκετές δεκαετίες, ξεδιπλώνοντας δημόσια το όραμά μου για το ψηφιακό μέλλον - ψηφιακό μετασχηματισμό - των σπιτιών μας θεωρούσα αυτονόητο ότι οι υλοποιήσεις θα είναι εξ' ολοκλήρου στην Ελληνική γλώσσα.

You need to consider in depth whether it is possible for an unworthy person to have the evidence of those he promoted at an unsuspecting time, while those who do not have to show nothing are considered worthy.

- Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ τι έκρυβαν μέσα τους πλειάδα ξενόφερτων στην περιοχή μας , και τι θα έπρατταν επανειλημμένα σε βάρος μου. Οι δήθεν αγωνιστές/ες που κρατούσαν τα πανό ''το Ελληνικό δεν πωλείται'' από κοινού ξεπούλησαν τον τόπο μου για την προσωπική τους ωφέλεια και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους κωδικούς των τραπεζών τους, ενώ στον αντίποδα, όσα διακήρυξα σε ανύποπτο χρόνο έχουν γίνει σιρμαγιά για το όφελος έτερων. 

- Θυμάστε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πόσες ρεκλάμες εταιριών του ομίλου Λάτση δέσποζαν σε κομματικά και φιλοκομματικά media , και πόσα χρήματα απόλαυσαν όλοι αυτοί , ενώ εμείς επί διακυβέρνησης τους δεν είδαμε ούτε δεκάρα;Δεν φιλοτιμήθηκε ούτε ένας από δαύτους , οι οποίοι έγιναν σημαίνοντα θεσμικά πρόσωπα, να συμβάλει , όμως , . . .

Όσα γίνονται στο Ελληνικό είναι τμήμα όσων είχα μεταδώσει την δεκαετία του 90 από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM. Έξυπνοι Φωτισμοί  - Συντριβάνια - λεντογραμμές , έξυπνα σπίτια - συστήματα , παιδικές χαρές, οικολογικά πάρκα , κ.α. Αυτό που λέτε εσείς στα αγγλοσαξωνικά Living Smart , όμως τα κόμματα στο τόπο μας αποτελούνται κυρίως από επιτήδειους κακών προθέσεων , οι οποίοι/ες ενώ αυταπόδεικτα δεν έχουν να επιδείξουν ότι πρότειναν το ελάχιστο δεσπόζουν ως οι καταλληλότεροι όλων στην διαχείριση

Ειδικότερα , ασχολούμενος επί μακρόν , τόσο με την τεχνητή νοημοσύνη ΑΙ,  τα νευρωνικά δίκτυα , τις έξυπνες οθόνες αφής, κ.α., διαθέτω την τεχνογνωσία και την τεχνολογία οι οθόνες , πρώτον , να είναι στην Ελληνική γλώσσα, καθώς επίσης, να υποστηρίζουν την αναγνώριση φωνής - εντολών (speak recognition) στα Ελληνικά , όταν είναι σαφές ότι το σύνολο των πολυεθνικών που έχουν ''πλασάρει'' μια σειρά από τεχνολογίες δεν παρέχουν στις συσκευές τους την Ελληνική γλώσσα.

- Δημητράκη θυμάσαι ποια χρονολογία προώθησα δημόσια από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM τον ψηφιακό πίνακα ; Εκείνη την εποχή υπήρχε κινητό τηλέφωνο,  και ειδικότερα με οθόνη αφής ; Πρωτόκολλα επικοινωνίας - wifi - bluetooth, κ.α. υπήρχαν εκείνη την επoχή ; Ποιος ήταν ο ψηφιακός πίνακας που προωθούσα στις ραδιοφωνικές μου μεταδόσεις ο οποίος είχε την δυνατότητα να χειρίζεται ασύρματα συσκευές και φώτα ? Επίσης, το ΕΦ ΝΤΙ (FD) το οποίο δέσποζε στην λεκτική μου ορολογία γνωρίζεις σήμερα ποιο είναι ; 

- Αναφορικά με τον Παναγιώτη, ο οποίος ενώ ήταν παρόν όταν επισκέφτηκα τον μακαρίτη δήμαρχο Γλυφάδας, Σ. Σφακιανάκη, και του παρέδωσα πλήρη φάκελλο - μελέτη - αίτηση για ψηφιακή δημοτική δομή το 2004 , είναι απορίας άξιο πως ακόμα και σήμερα παριστάνει τον αδαή. Η δήλωση του ότι «είναι δεμένα τα χέρια μου και δεν μπορώ να κάνω τίποτα», η οποία ήταν συνέχεια της απραξίας  δεκαετιών όλων των προγενέστερων δημάρχων , και μέχρι σήμερα τo 2022, είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει. Ο νοών νοείτω .


- Ενδεικτικά σας δείχνω πόσο εύκολα μπορείς να ρυθμίσεις και να χειριστείς στην Ελληνική γλώσσα ασύρματα σειρά από φώτα είτε από το κινητό σου , είτε από laptop, pc , είτε από έξυπνη εντοιχισμένη οθόνη τοίχου, και εν γένει από οποιαδήποτε τεχνολογία, και παράλληλα έχεις την θερμοκρασία , καθώς επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια σειρά από αυτοματισμούς, μηνιαίο,εβδομαδιαίο, ημερήσιο προγραμματισμό λειτουργιών, κ.α.


- Στην φώτο βλέπετε πως φαίνεται η εφαρμογή σε ένα κινητό τηλέφωνο, η ακόμα σε μια έξυπνη οθόνη. Σημειώνουμε ότι παρέχετε η δυνατότητα ρύθμισης του φωτισμού και των συσκευών μας από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Παράλληλα οι συσκευές που μπορούμε να ελέγξουμε μπορεί να είναι δεκάδες αντί των οκτώ που ενδεικτικά σας δείχνουμε. ( Το ένα (1) σημαίνει ότι το φως και η συσκευή μας είναι ανοικτή, ενώ το μηδέν (0) συμβολίζει την κλειστή συσκευή - φως.) 


Copyright © 1977 - 2022 ΓΛΥΦΑΔΑ FM All Right Reserved: Παράλληλα έχουμε δημιουργήσει και το έξυπνο lavalier μικρόφωνο το οποίο φοράμε και μας παρέχει την δυνατότητα στην Ελληνική γλώσσα να διαχειριζόμαστε το σύνολο των οικιακών συσκευών , της γκαραζόπορτας, των ρολών , των ανοιγόμενων και συρόμενων συστημάτων αλουμινίου , της τηλεοράσεως , του HI - HI , PC , καθώς και του φωτισμού μας, είτε τοπικά offline στο εσωτερικό μας δίκτυο WIFI , είτε μέσω Mqtt και του HomeAssistant

- Το ΑΙ μικρόφωνο μας παρέχει ‘’real time‘’ την δυνατότητα φωνητικής επιβεβαίωσης μέσω ενός μίνι μεγαφώνου ότι οι εντολές μας εκτελέστηκαν, και δεν έχει καμία σχέση με τα μικρόφωνα bluetooth που ευρέως κυκλοφορούν στο εμπόριο. ( Πρόκειται για συνδυασμό chip και κυκλωμάτων νανοτεχνολογίας. )

- Ασφαλώς έκανα λάθος να δημοσιοποιήσω ειδικά το ‘’έξυπνο ΑΙ μικρόφωνο‘’ , διότι ορισμένοι σε πλανητικό επίπεδο θα το αρπάξουν ως ιδέα και θα το παρουσιάσουν προσεχώς ως δική τους πατέντα , και άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. ( Βλέπε Googles , ALEXEs , Sires , κ.α., και προσπάθησε να θυμηθείς ποιος ήταν η αφετηρία. Ποιος τα μετέδιδε τοπικά πριν από δεκαετίες ? )

- Σε ορισμένους η νοημοσύνη είναι λίγο παρωχημένη, ( δεν τους κόβει αρκετά ), και τα έχουν κάνει οικιακές συσκευές για ένα σταθερό σημείο , άρα προβληματικές συσκευές που δεν μπορούν να εκτελέσουν τις εντολές μας αν είμαστε λίγο απομακρυσμένοι από δαύτες. ( Ότι διαθέτει μικρόφωνο καλύτερα είναι να το φοράς , η να το έχεις σε κοντινή απόσταση , διότι τα μικρόφωνα δεν πιάνουν από πολύ μακριά. Απλή φυσική είναι. )

Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε διεξοδικά γιατί οι μεγάλες πολυεθνικές  εξαιρούν την Ελληνική γλώσσα από τις συσκευές τους , αν και είναι το σημαντικότερο ζήτημα. Προφανώς δεν επαρκεί σε ορισμένους οικονομικούς μεγιστάνες η αλλοίωση που έχουν επιφέρει στον πολιτισμό μας , ενώ είναι σαφές ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ έδωσαν τα φώτα του Πολιτισμού , του Πολιτεύματος , και των Επιστημών παγκόσμια.

Διαπιστώνω ότι δίνουν τεράστια έμφαση να μην χρησιμοποιείται πουθενά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα στο εσωτερικό της χώρας μας , αναφορικά με το σύνολο των νέων τεχνολογιών , ενώ δίνουν προτεραιότητα οι ίδιοι να μάθουν αρχαία Ελληνικά , καθώς επίσης , οι εργαζόμενοί τους παίρνουν μπόνους αν γνωρίζουν Αρχαία Ελληνικά. Ανεπίτρεπτο , και τουλάχιστον η Ελληνική Επιστημονική Κοινότητα , η οποία κρατά επί σειρά ετών σιγή ιχθύος , οφείλει να πάρει σαφή θέση για την έλλειψη Ελληνικών , αντί να εξαργυρώνει την σιωπή της με θέσεις σε επιτροπές και πολιτικά προνόμια.

Η διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας σε μια περίοδο που η νεολαία μαθαίνει να ''ομιλεί''  ακόμα και handshakes , ενώ δεν γνωρίζουν ούτε μια λέξη Αρχαίων Ελληνικών για εμάς αποτελεί μείζον ζήτημα

Τέλος, ο κ. πρωθυπουργός όταν καλείται από Αμερικανούς να επισκεφτεί τις Η.Π.Α μέσα στα καθήκοντά του είναι να προωθεί οτιδήποτε αφορά το τόπο μας και την ιστορία μας. Επί δεκαετίες επισκέψεων Ελληνικών κυβερνητικών αποστολών στις Η.Π.Α δεν προωθείται η έλλειψη της Ελληνικής γλώσσας στις νέες τεχνολογίες. Δεσπόζουν τα Τουρκικά , τα Ισπανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, κ.α. και λείπει προκλητικά η Ελληνική γλώσσα από τις «έξυπνες» τεχνολογίες .

ΥΓ: Δεδομένων των αρπακτικών του τόπου μας , οι οποίοι ενώ δεν έχουν πρωτοστατήσει πουθενά , ούτε είχαν κάποια καινοτόμα ιδέα , έρχονται ετεροχρονισμένα αρπάζοντας τις δικές μoυ ιδέες - προτάσεις για το δικό τους όφελος, να τους δούμε να υλοποιούν και τα προαναφερόμενα. Μπορείτε ? 

- Κάντε μας μια ''τηλεοπτική'' παρουσίαση έχοντας αντιγράψει και παράξει την δική μου τεχνολογία , διότι εγώ εμμένω δημοσιογράφος και θεωρώ ότι η δύναμη της μάθησης και της γνώσης υφίσταται στον γραπτό λόγο , ενώ εσείς γίνατε οι λελέδες των sosial media και ως ξενόφερτοι επιχειρείται να μας κουβαλήσετε στον Δήμο Γλυφάδας και έτερο ξενόφερτο κόμμα. 


Δείτε τι ψήφισαν 4.600 δημότες/ισσες Γλυφάδας στις δημοτικές εκλογές του 2014 και πείτε μας ότι αγνοείτε τι ίσχυσε ετεροχρονισμένα στους Ο.Τ.Α για το όφελος των κομμάτων αντί όσων έκαναν την πρόταση. ( Αν υπήρχε ανεξάρτητη δικαιοσύνη στη χώρα μας, και δεν ήταν πειθήνιο όργανο κομμάτων, και πολιτικών, λόγω συγγένειας και πολιτικών πεποιθήσεων, οι διοικούντες του Δήμου Γλυφάδας, από το 2014 , έπρεπε να έχουν καταδικαστεί για κακούργημα επιλέγοντας σειρά από πελατειακά ρουσφέτια σε ημετέρους και γραφεία τύπου αντί να καλύψουν την εντολή της τοπικής μας κοινωνίας. )

- Δεν φτάνουν τα χάλια των ήδη υπαρχόντων και ισχυόντων κομμάτων ; Τα περισσότερα κόμματα ίσον περισσότερη δημοκρατία και αντιπροσώπευση της κοινωνίας η μεγαλύτερη ζημία του κόσμου ; 

* Αυτοί ξέρουν για ποιους κρούει ο κώδωνας. Εμείς, οι αυτόχθονες , οι οποίοι σε ανύποπτο χρόνο περάσαμε δημόσια όσα τεχνολογικά δεν υπήρχαν , δεν χωράμε στον Δήμο , ενώ χωρούν σειρά από ξενόφερτα κόμματα και άτομα τα οποία δεν έχουν να προτάξουν το ελάχιστο όμως απολαμβάνουν πλουσιοπάροχες αποδοχές ! Βλέπε διαδικτυακά web δημοτικά συμβούλια , οικονομικές επιτροπές και ψηφοφορίες. Ποιος τα πρότεινε , ποιοι ωφελούνται ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Living Smart - The Ellinikon Experience Centre: Το πιο εντυπωσιακό, διεθνώς, κέντρο επισκεπτών μόλις άνοιξε στο Ελληνικό! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">