ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Aραιή συννεφιά, σκόνη και τοπικές βροχές


Η αραιή συννεφιά σε συνδυασμό με τη σκόνη θα δημιουργήσει ένα άσπρο πέπλο σήμερα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Από Τετάρτη η σκόνη περιορίζεται και ο καιρός ηλιόλουστος στις περισσότερες περιοχές. Την Πέμπτη τοπικές βροχές θα πέσουν κυρίως στα δυτικά και λιγότερο στα βόρεια. Από Παρασκευή ο καιρός γενικά αίθριος η θερμοκρασία στους 23 με 25 βαθμούς.

Σήμερα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στα κεντρικά και τα βόρεια με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι αυξημένες στα νότια. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 24 και τοπικά στην Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Από αργά το απόγευμα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς, Η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/65guXYU
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Aραιή συννεφιά, σκόνη και τοπικές βροχές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">