ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Μαρακάκης για το θάνατο των παιδιών: Κάποια σημάδια παρερμηνεύτηκαν, κάποια μπήκαν κάτω από το χαλί (video)


Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από το κινητό και το τάμπλετ της 33χρονης μητέρας από την Πάτρα που κατηγορείται για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης και ο αστυνομικός Γιώργος Καλλιακμάνης, σχολίασαν τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση καθώς και τη νέα ανάρτηση του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, για τον τρόπο που εικάζεται ότι έχασε τη ζωή της η Μαλένα.

Μιλώντας ο κ. Μαρακάκης στην εκπομπή «Από τις Έξι» για τη μητέρα που κατηγορείται ότι έχει αφαιρέσει τη ζωή της Τζωρτζίνας και ερευνάται για τα άλλα δύο παιδιά είπε ότι «παρά το γεγονός ότι διατηρεί το τεκμήριο της αθωότητας, αν αυτό έχει πραγματικά γίνει, δεν ήταν ένας θάνατος στιγμιαίος ή αιφνίδιος αλλά βασανιστικός. Αυτό δεν το χωράει ο νους κανενός»

Σχολιάζοντας ο ποινικολόγος τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά για τον θάνατο των τριών κοριτσιών και τη συμπεριφορά της μητέρας ανέφερε ότι «αυτή η γυναίκα κατάφερε να διαχειριστεί με απίστευτο υποκριτικό ταλέντο και να ξεγελάσει όλους τους φορείς: γιατρούς, νοσηλευτές πιθανότατα και ένα μέρος του περιβάλλοντός της».

Αναφορικά για το τι έφταιξε και διέφευγε της προσοχής των αστυνομικών αρχών η εγκληματική αυτή συμπεριφορά ο κ. Μαρακάκης είπε ότι κάποια σημάδια παρερμηνευθήκαν, κάποια μπήκαν κάτω από το χαλί». Και όπως είπε, «εδώ έχουμε μία λαλίστατη κατηγορούμενη που επέδειξε μία αλαζονεία και άγνοια κινδύνου. Με ευκολία δείχνει ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο, αφαιρώντας τη ζωή του παιδιού της».

Όσον αφορά το αίτημα αποφυλάκισης της 33χρονης κατηγορουμένης, το οποίο θα καταθέσει ο συνήγορός της εξέφρασε την άποψη ότι «είναι δύσκολο να προχωρήσει η αποφυλάκισή της».

Αν έχουν γίνει λάθη από τις Αρχές είναι εγκληματικά

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι αυτή η υπόθεση έχει γίνει σίριαλ αλλά η «Ελληνική Αστυνομία και οι δικαστικές αρχές ενδιαφέρονται να διαλευκανθεί πλήρως ο θάνατος των τριών παιδιών και να δούμε αν έχουν γίνει λάθη. Αν έχουν γίνει, τότε είναι εγκληματικά».

Μιλώντας για το θάνατο των τριών παιδιών είπε ότι «αν είχαν αποτυπώσει οι ιατροδικαστές, από τον πρώτο θάνατο, ότι υπήρχε ένας αδιευκρίνιστος θάνατος, τότε θα γλίτωναν τα άλλα δύο παιδιά». Συμπλήρωσε ότι με αφορμή αυτή την τραγική ιστορία, που μένει να διαλευκανθεί στο σύνολό της, θα πρέπει να αλλάξουν όλα τα πρωτόκολλα.

«Εμείς ως κοινωνία, ως πολιτεία, οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά που κινδυνεύουν ακόμα και από την οικογένειά τους» είπε και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που είναι έγκλημα το θάνατος των παιδιών κάτι έφταιξε και δεν θα πρέπει να επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/X9mZhs2
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Μαρακάκης για το θάνατο των παιδιών: Κάποια σημάδια παρερμηνεύτηκαν, κάποια μπήκαν κάτω από το χαλί (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">