ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν. Καπραβέλος: Να μείνουν τα κλασικά μέτρα προστασίας – Η δυναμική της πανδημίας εξασθενεί αλλά δεν εξαφανίζεται (video)


Δεν έχουμε μια μετατροπή της πανδημίας σε έναν ενδημικό ιό ακίνδυνο, παρόλο που η δυναμική της εξασθενεί, επισήμανε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι».

«Εξακολουθεί να μολύνει και να δημιουργεί τραγικές συνέπειες. Μέσα από τα νοσοκομεία μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η πίεση στα νοσοκομεία μπορεί να είναι μικρή, οι δυνατότητές μας σε κλίνες εντατικής να είναι πολύ μεγαλύτερες έναντι της πανδημίας, όμως η νόσος που προκαλεί ο κορονοϊός είναι τρεις με τέσσερις φορές πιο επικίνδυνη και ποιο θανατηφόρος από την κοινή γρίπη που ξέραμε (…) Η ένταση έχει μειωθεί, αλλά υπάρχουν ακόμα τραγικές συνέπειες» είπε ακόμα ο ίδιος.

«Η χαλάρωση αυτή τη στιγμή μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Μπορεί οι νέοι να μην κινδυνεύουν όμως μολύνονται και διασπείρουν τον ιο σε ευάλωτες ομάδες που έτσι ρισκάρουν τη ζωή τους» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Καπραβέλος.

«Αυτό που πρέπει να κρατήσει ο καθένας ως σημαντικότερο, είναι ο αριθμός των θανάτων. Δεν είναι η ώρα ακόμα να πούμε ότι ελέγξαμε την πανδημία. Πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί σε κλασσικά μέτρα δημόσιας προστασίας, όπως οι μάσκες στους κλειστούς χώρους και οι συνωστισμοί» υπογράμμισε.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/RwFGzKs
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν. Καπραβέλος: Να μείνουν τα κλασικά μέτρα προστασίας – Η δυναμική της πανδημίας εξασθενεί αλλά δεν εξαφανίζεται (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">