ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το πρόγραμμα δράσης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όπως ψηφίστηκε στο 48ο τακτικό συνέδριο


Το πρόγραμμα δράσης της  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όπως ψηφίστηκε στο 48ο τακτικό συνέδριο της ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στον Νεο Μαρμαρά Χαλκιδικής στις 3, 4, 5 ΚΑΙ 6 ΜΑΪΟΥ 2022.

Παρακάμπτουν τις διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π. το οποίο δήθεν υπερασπίζονται, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη νομιμότητα και βεβαίως τους απαραίτητους ελέγχους που θυμούνται όταν τους βολεύει. Προέχει να βολέψουν τους αρεστούς και τους φίλους και βεβαίως να ξεπουλήσουν τα «φιλέτα» των Δημοτικών υπηρεσιών. 

Δεν λογαριάζουν απολύτως τίποτα παρά μόνο την τσέπη τους. Κι όταν αυτή δεν γεμίζει, τότε βάζουν ένα «λουκέτο» στην Ανώνυμη Διαδημοτική Εταιρεία και μεταφέρουν το κόστος στις πλάτες των πολιτών.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου:Ντε φάκτο έπειτα από από αναφέρεται ως ΠΟΕ - ΟΤΑ , εσείς οι ίδιοι , οι εργαζόμενοι , θα πάτε σε ένα χρόνο και θα βάλετε ξανά στους Δήμους τα στελέχη της ΝΔ. 

Το ''έργο'' το παρακολουθούμε αδιάλειπτα επί τέσσερις δεκαετίες στον Δήμο Γλυφάδας, στον οποίο έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ ανομίας , αδιαφάνειας, κατάλυσης της εντολής της τοπικής κοινωνίας, βολέματος κατά το δοκούν των αρεστών και των φίλων, και κυρίως παλιανθρωπιάς . 

Δεδομένων όσων έχω βιώσει επί σειρά δεκαετιών από δαύτους , της κομματοκρατίας, και της αναξιοκρατίας, ένας δικαιωματικά έχει το προνόμιο να τους ανατρέψει. Ένας στόλος ολόκληρος ζει πλουσιοπάροχα επί σειρά ετών ενώ δεν παρέχει στον Δήμο απολύτως τίποτα. Ακόμα και ο υποφαινόμενος , ο οποίος δεν έχει τύχει από τον δήμο ούτε ένα ευρώ, τόσα χρόνια, παρέχει υπηρεσία στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, κ.α.

Σας έχω θέσει δημόσια και επανειλημμένα την ερώτηση κ. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α: Οι αρεστοί και φίλοι της ΝΔ , οι οποίοι με παράνομες και ανανεούμενες συμβάσεις βρίσκονται στον Δήμο της Γλυφάδας, και αλλού, και απολαμβάνουν αποδοχές golden boys έχουν δημοσιοποιήσει έστω μια φορά ένα δελτίο τύπου των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση ; Ποιοι ψηφίζουν τα κόμματα στους ΟΤΑ ?

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το πρόγραμμα δράσης της  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εδώ: 

https://www.poeota.gr/images/poe-ota-content/2692/poe-ota-48o-taktiko-synedrio-programma-drasis-358-2022.pdf


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΑΣΗΣ

48ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕ∆ΡΙΟ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ∆ΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΕΚΤ Ε Λ Ε Σ ΤΙΚΗ ΕΠΙ Τ Ρ Ο Π Η


Αθήνα, 12 Μαΐου 2022

Aριθμ. Πρωτ.: 358

Προς:

Συλλόγους-Μέλη

της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Συνάδελφοι,


Σας στέλνουμε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ της Ομοσπονδίας για το χρονικό διάστημα

μέχρι το ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2023.

Το Πρόγραμμα Δράσης ψηφίστηκε στο 48ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας που

πραγματοποιήθηκε στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2022 και

είναι αποτέλεσμα διαλόγου και προτάσεων του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου.


Αναλυτικά το Πρόγραμμα Δράσης της Ομοσπονδίας σε συνδυασμό με την πολιτική-

συνδικαλιστική εισήγηση έχει ως εξής:


«Αφετηρία της δράσης μας για την περίοδο 2018-2022 ήταν οι αποφάσεις του 46ου Τακτικού Συνεδρίου, αλλά και του 47ου Ενδιάμεσου Συνεδρίου, βάσει των οποίων δραστηριοποιήθηκε η Ομοσπονδία.


Το 48ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο όπου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερου δόγματος πολιτικές, «ξυπνά» μνήμες της σκληρής μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόστηκαν στην χώρα τα προηγούμενα χρόνια.


Οι διεθνείς εξελίξεις, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας, προκαλούν ένα άκρως δυσμενές κλίμα, με την Ελληνική κυβέρνηση όχι απλά να στέκεται κατώτερη των περιστάσεων, αλλά αντί ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, να νομιμοποιεί την ασυδοσία του κεφαλαίου και να επιχειρεί να επιβάλει ακόμη πιο σκληρά μέτρα, μέτρα εξόντωσης θα έλεγε κανείς, σε βάρος των εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας δίδοντας τη χαριστική βολή.


Οι επιθέσεις εις βάρος των εργαζομένων με την κατάργηση Συνταγματικά κατοχυρωμένων Δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπως η απεργία, η ελεύθερη και ανεμπόδιστη συνδικαλιστική έκφραση, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η απελευθέρωση των απολύσεων, συνδυαστικά με την καθιέρωση των ελαστικών μορφών εργασίας, η συνεχιζόμενη «φορολογική καταιγίδα», η πλήρης νομιμοποίηση

των ιδιωτικοποιήσεων, το ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας και των Δημόσιων αγαθών, η βία και η ακραία καταστολή ως μέτρο τάξης και φίμωσης σε κάθε φωνή αντίδρασης, είναι λίγα από τα αντεργατικά και αντιλαϊκά δείγματα γραφής της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα.


Με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό Νόμο (Ν.1264/1982) επιδιώκουν να βάλουν τους εργατικούς αγώνες στο γύψο. Να προωθήσουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα και να νομιμοποιήσουν την εργοδοτική τρομοκρατία.


Να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, αφού επιβάλλεται εκτός από τον απαράδεκτο τρόπο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και η νόμιμη απεργοσπασία για τους περισσότερους κλάδους.


Οι αλλεπάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στόχο έχουν να μετατραπεί όλη η Ελλάδα σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη (Ε.Ο.Ζ.), που οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα είναι πλήρως ελεύθεροι να απασχολούν όποτε και όσο θέλουν τους εργαζόμενους, να τους πληρώνουν από μισθούς των διακοσίων (200,00) ευρώ, και να τους έχουν στη διάθεσή τους επτά (7) ημέρες την εβδομάδα, με εξαντλητικά ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ


Και βέβαια, αναμενόμενο ήταν, στο στόχαστρο αυτής της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας να μπουν και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.).

Είναι σε όλους γνωστό ότι υπάρχουν τραγικές ελλείψεις στην συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της χώρας, σε υλικοτεχνικά μέσα και υποδομές αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό (Πράσινο, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικές Δομές, Διοικητικές και Οικονομικές Υπηρεσίες, Τεχνικές Υπηρεσίες, Πολεοδομίες, Κ.Ε.Π., Ν.Π.Δ.Δ., Δημοτική Αστυνομία κ.α.) που τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον μαρασμό.


Σαν αποτέλεσμα αυτών, έχουμε την αύξηση των προσλήψεων «φθηνών» εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας αλλά και την άμετρη είσοδο ιδιωτικών εταιριών που εποφθαλμιούν τις κερδοφόρες υπηρεσίες των Δήμων μετακυλίοντας το κόστος για ακόμα μια φορά στις πλάτες των πολιτών.


Σε αυτή τη λογική άνοιξαν νέα «φάμπρικα» δημιουργίας «Αναπτυξιακών Οργανισμών» με την μορφή Ανώνυμων Διαδημοτικών Εταιρειών που στήνουν Δημοτικές Αρχές, υπό την ανοχή της Κ.Ε.Δ.Ε. και την καθοδήγηση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να υποβαθμίσουν, απαξιώσουν και υπονομεύσουν τους Δήμους. 


Δεν έφθαναν οι Νομοθετικές διατάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού για την υπονόμευση των εκλεγμένων από τους πολίτες Δημοτικών Συμβουλίων, μεταφέροντας κρίσιμες αρμοδιότητες στις Οικονομικές Επιτροπές προκειμένου να διευκολύνουν την εκχώρηση υπηρεσιών, όπως η Καθαριότητα, ο Ηλεκτροφωτισμός (LED) και το Πράσινο στα ιδιωτικά συμφέροντα, στρώνει το δρόμο για να αποτελέσουν οι Ανώνυμες Διαδημοτικές Εταιρείες το άρμα άλωσης των Δήμων. Ξεπηδούν η μία μετά την άλλη, με πρόσχημα την υποστήριξη του έργου των Δήμων. Επί της ουσίας ωστόσο πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο αρπαγής των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιών των Δήμων.


Τα Εργατικά Ατυχήματα, μικρά ή μεγάλα, είναι πια σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και έπαψαν να αποτελούν είδηση, ειδικότερα στις εργασίες των εξωτερικών συνεργείων, τόσο λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας όσο και της πλήρους απαξίωσης και σχεδόν ανυπαρξίας του κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού. Η ισχύουσα Νομοθεσία για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας συνεχίζει να μην εφαρμόζεται και αντί η κυβέρνηση να λάβει άμεσα αυστηρότερα μέτρα για την εφαρμογή της, με Νομοθετική ρύθμιση, αποφάσισε ουσιαστικά την διάλυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), του μοναδικού ελεγκτικού μηχανισμού για την τήρησή της. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το πρόγραμμα δράσης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όπως ψηφίστηκε στο 48ο τακτικό συνέδριο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">