ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στην Ελλάδα – Επίσκεψη στο Κέντρο Προσφύγων ADAMA


Με μια σειρά επισκέψεων ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη, 3 Μαΐου, η επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στη χώρα μας. Το σημερινό πρόγραμμα των επισκέψεων τους ξεκινά με το Κέντρο Ένταξης προσφύγων ADAMA, το οποίο ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Caritas International – δύο εταίρων που λαμβάνουν σημαντική βοήθεια από το Βέλγιο – και βοηθά πρόσφυγες σε ζητήματα ανεύρεσης στέγασης, εργασίας, κοινωνικής προστασίας και νομικής αρωγής.

Οι Βασιλείς και η βελγική αντιπροσωπεία θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την διοίκηση του Κέντρου καθώς και με πρόσφυγες και θα
συνοδεύεται από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη καθώς και από την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφία Βούλτεψη.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία θα κατευθυνθεί προς το Σούνιο, όπου θα πραγματοποιήσει μια σύντομη επίσκεψη στον Ναό του Ποσειδώνα. Κατόπιν, θα γνωρίσει εμβυθιστικές τεχνολογίες που βρίσκουν εφαρμογή στον τουρισμό. Θα συζητήσουν, δε, με Βέλγους και Έλληνες ερευνητές σχετικά με τις νέες τεχνολογίες στον τομέα της αρχαιολογίας και της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Θορικού, που αποτελεί τη μία εκ των τριών ανασκαφών της Βελγικής Σχολής Αρχαιολογίας στην Ελλάδα – με την οποία θα ολοκληρωθεί η επίσκεψη εκτός της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, τους Βασιλείς θα συνοδεύει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη.

Το Βασιλικό ζεύγος θα συνοδεύεται από την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κα Petra De Sutter, τον Πρωθυπουργό της Βαλλονίας, κ. Elio Di Rupo, τον Πρωθυπουργό των Βρυξελλών-Περιφέρειας Πρωτευούσης, κ. Rudi Vervoort, τον Φλαμανδό Πρωθυπουργό, κ. Jan Jambon, τον Πρωθυπουργό της Ομοσπονδίας Βαλλονίας-Βρυξελλών, κ. Pierre-Yves Jeholet και τον Πρωθυπουργό της γερμανόφωνης Κοινότητας, κ. Oliver Paasch.

Στο τέλος της ημέρας, οι Βασιλείς θα πραγματοποιήσουν μια ιδιωτική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα θαυμάσουν το πλήθος καλλιτεχνικών θησαυρών που έχουν βρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Στη συνέχεια, εκ μέρους του Βασιλιά και της Βασίλισσας, θα διοργανωθεί συναυλία από το κουαρτέτο εγχόρδων της Εθνικής Ορχήστρας του Βελγίου προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα ακολουθήσει δεξίωση. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον μοναδικό εκθεσιακό χώρο της ζωφόρου του Παρθενώνα.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/02uGgeV
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στην Ελλάδα – Επίσκεψη στο Κέντρο Προσφύγων ADAMA Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">