ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δίκη για θάνατο Ζακ Κωστόπουλου: Έφτασε η ώρα της ετυμηγορίας


Ολοκληρώνονται σήμερα, εκτός απροόπτου, οι αγορεύσεις των συνηγόρων, με αυτές των κατηγορούμενων αστυνομικών, στη δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για τον αποτρόπαιο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, με κατηγορούμενους για θανατηφόρα σωματική βλάβη δύο επιχειρηματίες και τέσσερις αστυνομικούς.

Έχουν προηγηθεί οι αγορεύσεις των συνηγόρων της οικογένειας του θύματος και έχουν επίσης αγορεύσει οι συνήγοροι των δύο πολιτών κατηγορουμένων, του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που καταγράφηκαν σε βίντεο να χτυπούν βάναυσα τον 33χρονο που για άγνωστη αιτία είχε εισέλθει στο κατάστημα του πρώτου εκ των δύο επιχειρηματιών.

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει επί της ενοχής ή μη ενός εκάστου εκ των έξι κατηγορουμένων και να αποδώσει δικαιοσύνη για τον θάνατο του 33χρονου.

Ο κύκλος των συνηγόρων άρχισε μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα Έδρας Σωτήρη Μπουγιούκου, που ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο καταστηματάρχες και να αθωωθούν οι τέσσερις ένστολοι. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, οι μεν ιδιώτες έδρασαν με βία και τιμωρητική διάθεση πλην όμως “απερίσκεπτα”, οι δε αστυνομικοί έπραξαν τα ενδεδειγμένα χωρίς να προκύπτει συμβολή τους στο επελθόν τραγικό αποτέλεσμα για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Κατά την άποψη που εξέφρασαν στις αγορεύσεις στο δικαστήριο οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής, οι δικαστές θα πρέπει να μετατρέψουν την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που αντιμετωπίζουν οι δύο επιχειρηματίες σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Επίσης να μην δεχθούν την αθωωτική εισαγγελική πρόταση όσον αφορά τους αστυνομικούς και να τους κηρύξουν ενόχους για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Επιπλέον ζήτησαν να αποδοθεί ρατσιστικό κίνητρο στις βίαιες πράξεις των δύο πολιτών.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι των δύο επιχειρηματιών τόνισαν πως δεν στοιχειοθετείται η αποδιδόμενη κατηγορία, ενώ αναφέρθηκαν σε ειδικές περιστάσεις, άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα κ.α. που αίρουν τον άδικο χαρακτήρα της πράξης.

Το δικαστήριο έχει δώσει άλλες δύο δικασίμους για τις συνεδριάσεις του, μια για αύριο 4 Μαΐου και μία ακόμη στις 11 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/xdwMT14
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δίκη για θάνατο Ζακ Κωστόπουλου: Έφτασε η ώρα της ετυμηγορίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">