ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήλωση του προέδρου ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής ΓΣΕΕ


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΣΕ

Όπως είναι γνωστό, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. Είπαμε και λέμε, ότι έγινε πάρα πολύ αργά και ήταν πάρα πολύ μικρή. Αναντίστοιχη με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων που βιώνουν πολύ δύσκολες συνθήκες, ιδίως αυτοί που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό λόγω της μεγάλης κρίσης που έχει εκτινάξει και τον πληθωρισμό στα ύψη.

Επιχειρούμε, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, από την οποία όμως έχει αφαιρεθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσδιορίζει τον κατώτερο μισθό, να βρούμε κάποιες λύσεις που θα δώσουν ανάσες, ανακούφιση, στους χαμηλότερα αμειβόμενους μισθωτούς.

Καλούμε και την Κυβέρνηση και τις Εργοδοτικές Οργανώσεις να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και κυρίως να της δώσουν μία διάσταση, η οποία έχει μεγάλη θεσμική αξία. 

Να επαναφέρουμε το καθεστώς των Συλλογικών Συμβάσεων σε ρύθμιση και όχι σ΄ αυτή τη ζούγκλα που επικρατεί στην αγορά εργασίας.

Επισήμανση του Γ.Κ: Πάλι καλά που ορισμένοι/ες έχουν και τον κατώτερο μισθό, διότι εμείς δεν έχουμε ούτε αυτόν, ενώ η γαλάζια διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας από το 2014, μέχρι σήμερα ,ευεργετεί φίλους και ημετέρους - GOLDEN BOYS - με παράνομες και ανανεούμενες συμβάσεις κάθε οκτώ μήνες, ενώ η ''αντιπολίτευση'' κρατά σιγή ιχθύος.

Ειδικότερα, έχουμε περιπτώσεις ''γαλάζιων φίλων'' στον Δήμο Γλυφάδας στους οποίους έκαναν δέκα (10) συνεχόμενες ανανεούμενες οκτάμηνες συμβάσεις με μισθό 3.500 χιλιάδες τον μήνα, διότι έχουν ένα site το οποίο υποστηρίζει το κόμμα της ΝΔ, ενώ η δικαιοσύνη της χώρας μας - ο πυλώνας δικαίου - δεν μπορεί να επέμβει αυτεπάγγελτα. ( Η αντιστοιχία ισχύει σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια .)

Θεωρώ αυτονόητο γιατί τα κόμματα ''αντιπολίτευσης'' κρατούν σιγή ιχθύος στο πελατειακό σύστημα αντιπάλων κομμάτων στους ΟΤΑ και το παρακάμπτω, όμως , όταν εμφανίζονται ένα μήνα προ των δημοτικών εκλογών για αλίευση ψήφων κανείς δεν πρέπει να τους εμπιστεύεται πλέον. Η υποχρέωσή τους είναι να διασφαλίζουν την αναλογικότητα , την διαφάνεια - διαύγεια , και την τήρηση της εντολής των δημοτών. ( Δική μας πρόταση ψηφίστηκε από 4.600 χιλ. δημότες ενώ έτεροι έτυχαν των ανανεούμενων συμβάσεων )

Τέλος , είναι σαφές γιατί οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν αναφέρουν πλέον τα σλόγκαν του 2014 για ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ'' . Είναι ξεκάθαρο σε τούτη τη χώρα ότι όταν γεμίζουν οι προσωπικοί τραπεζικοί κωδικοί ορισμένων πολιτικών υπάρχει και δημοκρατία και δικαιοσύνη !!! 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήλωση του προέδρου ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής ΓΣΕΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">