ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα κόμματα στους Ο.Τ.Α μεριμνούν για τα υπερκέρδη των εταιρειών


ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκαν στην πράξη και απεδείχθη ότι είναι κόμματα εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ απεδείχθη ότι με σκοπιμότητα έθετε στο καναβάτσο τα τότε στελέχη του , ενώ ''βόλευε'' κατά το δοκούν το παλαιό ΠΑΣΟΚ , και έτερους , ενώ η ΝΔ είναι επικίνδυνο κόμμα για τον τόπο.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Δεδομένου ότι τελευταία γίνεται συστηματικά πολύς λόγος για την ενέργεια και το ρεύμα , και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ , και από την πλευρά της ΝΔ , έχω να αναφέρω:

Πριν από τρεις δεκαετίες πέρασα δημόσια τις θέσεις μου από το τοπικό ραδιόφωνο για την πράσινη μετάβαση , τα φωτοβολταϊκά πάρκα , τα φωτοβολταϊκά στις στέγες και την αναγκαιότητα Δημοτικής Εταιρίας Ενέργειας. 

Σε μια εποχή που στην χώρα μας δεν υπήρχε ούτε ένα κόμμα οικολογίας η πράσινων , κ.α., στην οποία η ηλιακή ενέργεια ήταν σχεδόν άγνωστη λέξη , αφιέρωσα πάμπολλες ώρες και χρόνια να αναλύσω , να εξηγήσω , και να απλοποιήσω ώστε να γίνομαι πλήρως αντιληπτός σε όλο το φάσμα της κοινωνίας πόσο σημαντικό ήταν να γίνει στροφή σε ανανεώσιμες και πράσινες μορφές ενέργειας.

Ειδικότερα: Έχοντας τα στοιχεία που υπάρχουν στην Ελλάδα ότι το 99% των αυξήσεων στο ρεύμα στη χονδρική περνάνε στον καταναλωτή , είναι σαφές ότι η κυβέρνηση , με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση στην οποία προχώρησε , ζημιώνει επι διετία την Ελληνική κοινωνία.

Να δούμε τώρα τι θα ίσχυε τα δυο τελευταία χρόνια, 2020 - 2022  στον Δήμο Γλυφάδας , αν αντί για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ενδεικτικά υφίστατο ο υποφαινόμενος στην διαχείριση έπειτα των εκλογών του 2014.

Δημοτική Εταιρία Ενέργειας

Από το 2014, μέχρι σήμερα το 2022, θα υφίστατο Δημοτική Εταιρία Ενέργειας η οποία θα αξιοποιούσε στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχει η Ε.Ε αναφορικά με την Ενέργεια.

1ον) Θα ζητούσαμε το σύνολο των δημοτών Γλυφάδας να στηρίξουν την Δημοτική Εταιρία Ενέργειας.

2ον)  Αντί κάθε δημότης να είναι ο απλός καταναλωτής στο δίκτυο της ΔΕΗ , θα διαμορφώναμε το πλαίσιο με τα χρήματα όλων των δημοτών, τα οποία προκύπτουν από τα δημοτικά τέλη, αγοράς φυσικού αερίου το οποίο θα μετασχηματίζαμε στη δημοτική εταιρία ενέργειας σε ηλεκτρική ενέργεια. 

3ον) Επιπροσθέτως, θα δημιουργούσαμε δημοτικό εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ , μπαταριών, και ινβέρτερ , το οποίο θα δημιουργούσε μια σειρά θέσεων εργασίας σε συμπολίτες και συμπολίτισσές μας επιστήμονες, τεχνικούς, υπαλλήλους, κ.α.

4ον) Τα συστήματα σταδιακά θα τα παρείχαμε στην τοπική μας κοινωνία δωρεάν και πάντα σύμφωνα με το σύνθημα που είχαμε περάσει πριν από δεκαετίες '' Κάθε ταράτσα και φωτοβολταϊκό σύστημα - Συμμετέχουμε όλοι και χτίζουμε το μέλλον που μας αρμόζει.'' 

Που να ήξερα εγώ τώρα τι σκ@τ@ είχαν στην κούτρα τους ορισμένοι εκ των συμπολιτών μας , και τι θα μου μεθόδευαν ώστε οι αναξιοκρατικά κρατούντες να γεμίζουν τους κωδικούς και τις κοιλάρες τους.

5ον) Η ενέργεια δικής μας δημοτικής παραγωγής, θα πωλείτο κατόπιν συμφωνίας στην ΔΕΗ.

6ον) Θα μισθώναμε προσωρινά τις ήδη υπάρχουσες γραμμές μεταφοράς της ΔΕΗ , και μέσα στην ρήτρα της συμφωνίας θα υπήρχε ο όρος , παράλληλα με την παροχή της δημοτικής εταιρίας ενέργειας στους δημότες , θα προέκυπτε σταδιακά και μεσοπρόθεσμα εγκατάσταση νέου δικτύου υπόγειων καλωδίων.

7ον) Στον προσυμφωνημένο χρόνο , και κατόπιν περαίωσης του νέου δικτύου υπόγειων καλωδίων , αντί να πωλούμε την δημοτική ενέργεια στην ΔΕΗ, θα αποδεσμευόμαστε από το δίκτυο της ΔΕΗ και οι δημότες μας θα απολάμβαναν το νέο δημοτικό δίκτυο ενέργειας υπόγειων καλωδίων.

Ο υποσταθμός αποθήκευσης ενέργειας

- Παράγουμε ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά στις στέγες και μέσω του  δημοτικού δικτύου ενέργειας υπόγειων καλωδίων το ρεύμα καταλήγει και αποθηκεύεται , είτε στη δημοτική εταιρεία παραγωγής ενέργειας, είτε σε ενδιάμεσους υποσταθμούς αποθηκεύσεως , και αντίστροφα , από την δημοτική εταιρεία παραγωγής ενέργειας καταλήγει σε κάθε σπίτι - επιχείρηση που μπορεί να υπολείπεται σε ενέργεια. 

- Δημιουργούμε ένα δημοτικό κλειστό κύκλωμα πράσινης ενέργειας, στο οποίο, εκτός από την αποθήκευση ενέργειας την οποία θα κάνει κάθε καταναλωτής στο σύστημά του, θα γίνεται και περαιτέρω αποθήκευση σε μεγαλύτερους αποθηκευτικούς σταθμούς πολλών MW

Οι συστοιχίες μπαταριών - συσσωρευτών αποθήκευσης ενέργειας

Δεδομένων των προαναφερόμενων από το 2014 , έως και σήμερα το 2022 , κάθε δημότης θα είχε όφελος χιλιάδες ευρώ , άρα η αύξηση της ενέργειας επί του παρόντος δεν θα άγγιζε κανέναν δημότη Γλυφάδας διότι εμείς σήμερα θα είχαμε περαιώσει το δημοτικό δίκτυο ενέργειας και θα είχαμε φτηνή ενέργεια, ενώ τα χρήματά μας θα τα αξιοποιούσαμε για την υλοποίηση του νέου δικτύου υπόγειων καλωδίων ρεύματος αντί για κολώνες.

Εσείς επιλέγεται τα αστικά κόμματα και τους επιτήδειους της πολιτικής , όμως , οφείλετε να εξετάζεται προσεκτικά όσα αναφέρονται , και ειδικότερα , όσα είχα προτείνει πριν από δεκαετίες. 

Να τους κάνετε και εικόνισμα να τους προσκυνάτε , όχι απλά να τους ψηφίζεται κάθε τέσσερα χρόνια , διότι αυτοί της ΝΔ , στο Δήμο Γλυφάδας , διέθεσαν τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου σε φιέστες , λαμπάκια, παιχνιδάκια, θεάματα, φοίνικες, και πολύχρωμες κουδουνίστρες σε παιδικές χαρές υποβαθμίζοντας τα μείζονος σημασίας !

Τα αστικά πολιτικά κόμματα στους Ο.Τ.Α μεριμνούν για τα υπερκέρδη των εταιρειών αντί για την ωφέλεια των δημοτών και του Δήμου.

ΥΓ:Επί μια δεκαετία ισχύει σε επίπεδο Ε.Ε αυτό που είχα διακηρύξει πριν από τριάντα χρόνια για ίδρυση Δημοτικών Εταιριών Ενέργειας.

- Δεδομένου ότι όλα μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση , θα χαρούμε ιδιαίτερα να δούμε και να ακούσουμε τις απόψεις των ''ειδικών'' στον τομέα της Ενέργειας, αναφορικά με όσα είχαν προταθεί πριν από τρεις δεκαετίες. Αυταπόδεικτα η κυβέρνηση Μητσοτάκη , η ΝΔ , και τα στελέχη της στον Δήμο Γλυφάδας είναι δεδομένο ότι κάνουν πλιάτσικο. ( Βλέπε ενδεικτικά το πρασινόσημο και την καταβολή του με τους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ την περίοδο 2014 - 2022. )

- Γιατί πρέπει να υπάρχει το μονοπώλιο της ΔΕΗ ; Να υφίσταται το μονοπώλιο ώστε ο Μητσοτάκης και η ΝΔ να διορίζουν κατά το δοκούν χιλιάδες Golden boys εκλεκτούς και φίλους για τον σχεδιασμό αφαίμαξης της Eλληνικής κοινωνίας ;


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα κόμματα στους Ο.Τ.Α μεριμνούν για τα υπερκέρδη των εταιρειών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">