ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ. Κόπτσης: Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τις πανελλαδικές – Τι μέτρα λαμβάνει το ΥΠΑΙΘ για τη βία στα σχολεία


Είμαστε πανέτοιμοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης επισημαίνοντας ότι άλλη μια δύσκολη χρονιά διεκπεραιώθηκε με μελετημένα βήματα και εξορθολογισμένες πρωτοβουλίες. Ο κ. Κόπτσης τόνισε πως είναι αδιάβλητη η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων και ότι οι επιτροπές έχουν την αποκλειστικότητα για την επιλογή των θεμάτων, ενώ το υπουργείο δεν παρεμβαίνει καθόλου στη διαδικασία.
Επίσης, ανέφερε ότι στόχος του υπουργείου, είναι πριν από τις διακοπές του Αυγούστου να είναι όλα έτοιμα και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ώστε μαθητές και γονείς να έχουν τον κατάλληλο χρόνο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.
Ερωτηθείς για τη βία στα σχολεία αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο κ. Κόπτσης ανέφερε ότι το υπουργείο σε οποιαδήποτε περιστατικό βίας παρεμβαίνει έγκαιρα και όπου διαπιστώνονται ευθύνες αποδίδονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Επεσήμανε δε ότι η βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, και τα σχολεία αποτελούν μικρογραφία της κοινωνίας μας, γι’ αυτό και έχουν θεσπίσει τον σύμβουλο σχολικής ζωής ώστε να διαφυλάξουμε την ψυχική και σωματική υγεία των μαθητών. Μάλιστα ανέφερε ότι στη φετινή χρονιά έχουν προσληφθει 1.100 ειδικοί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ “έτρεξαν” ειδικά προγράμματα για τη σχολική βία.

Για την φύλαξη των πανεπιστημίων, τόνισε ότι με τη θέσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων.

Όσον αφορά τη νέα σχολική χρονιά, δήλωσε ότι αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι στις θέσεις τους όλοι οι εκπαιδευτικοί.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/A6q8ki2
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ. Κόπτσης: Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τις πανελλαδικές – Τι μέτρα λαμβάνει το ΥΠΑΙΘ για τη βία στα σχολεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">