ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στη Lamda ο απόλυτος έλεγχος της Lamda Malls


Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. («Εταιρεία»), υπέγραψε στις 20.05.2022 δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά του μειοψηφικού ποσοστού (31,7%) στη θυγατρική της LAMDA MALLS Α.Ε., το οποίο κατέχει η εταιρεία Wert Blue SarL, 100% θυγατρική της Värde Partners, έναντι τιμήματος €109 εκατομμύρια σε μετρητά.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Γ’ Τριμήνου 2022, με την ολοκλήρωση των συμβατικών προϋποθέσεων που αφορούν κυρίως τις εγκρίσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Εταιρεία αποκτά τον απόλυτο έλεγχο της θυγατρικής LAMDA MALLS Α.Ε., η οποία κατέχει το σύνολο των μετοχών των εταιρειών LAMDA DOMI S.M.S.A. και PYLAIA S.M.S.A., στις οποίες ανήκουν τα Εμπορικά Κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos, αντίστοιχα. 

O Oδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development δήλωσε:

«Η εξαγορά αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας, η οποία περιλαμβάνει:

– τη συγκέντρωση όλων των υφιστάμενων Εμπορικών Κέντρων, καθώς και των νέων, υπό ανάπτυξη Εμπορικών Κέντρων στο Ελληνικό, κάτω από ένα διακριτό και ανεξάρτητο λειτουργικά όχημα. 

– την περαιτέρω ενδυνάμωση της ηγετικής θέσης της Εταιρείας στο κλάδο των εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα, με την πιθανή εξαγορά και άλλων ποιοτικών εμπορικών ακινήτων, εφόσον παρουσιαστούν οι κατάλληλες ευκαιρίες.»

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στη Lamda ο απόλυτος έλεγχος της Lamda Malls Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">