ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στα πορίσματα των ιατροδικαστών – Δικηγόροι μιλούν για την υπόθεση της Πάτρας (video)


Για τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα που περιπλέχθηκε μετά από την παράνομη είσοδο των συγγενών της σπιτονοικοκυράς στο ακίνητο μίλησαν στην ΕΡΤ η δικηγόρος Εβίτα Bαρελά, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος και ο Κωνσταντίνος Λέων, ένας εκ των δικηγόρων των κληρονόμων της σπιτονοικοκυράς.

«Παρακολουθούμε πάνω από τρεις μήνες αυτή την υπόθεση και ακόμη δεν έχουμε τα πορίσματα των ιατροδικαστών. Αυτό είναι κάτι που με ξεπερνάει» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» η κ. Βαρελά. Η ίδια αναρωτήθηκε γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. «Για πιο λόγο δε συνεχίζονται όλες αυτές οι διαδικασίες και υπάρχουν αυτές οι αμφιβολίες τελικά» πρόσθεσε η δικηγόρος. «Ασχολούμαστε με τα επουσιώδη αντί να ασχολούμαστε με τα ουσιαστικά περιστατικά», συμπλήρωσε.

«Η κ. Τσάκωνα χθες κατέθεσε και εμμένει στην αρχική της διάγνωση ότι υπάρχει παθολογικό αίτιο. Καλώς κάνει. Δεν θα μπορούσε τώρα να το αλλάξει γιατί έτσι θα υπήρχε παραδοχή αμέλειας» σχολίασε η κ. Βαρελά επισημαίνοντας γι’ άλλη μία φορά την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των ιατροδικαστικών πορισμάτων.

Η δικηγόρος αναφέρθηκε και στην αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία των δικηγόρων των συγγενών της σπινονοικοκυράς να εισέλθουν στο σπίτι, δίχως εισαγγελική εντολή, και να αποσπάσουν μεταξύ άλλων και την σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας.

Παράνομη η είσοδος στο χώρο όσο συνεχίζεται η έρευνα

«Εφόσον υπήρχε το πληρεξούσιο από τη σπιτονοικοκυρά στους δύο συζύγους δε νομίζω ότι υπήρχε η δυνατότητα, χωρίς εισαγγελική εντολή, να εισέλθουν στο χώρο», τόνισε η κ. Βαρελά.

«Εμείς ζητήσαμε τα κλειδιά ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των συγγενών της σπιτονοικοκυράς για να μπούμε στο κτίριο. Η μία πλευρά έλεγε ότι δεν έχει κλειδιά και τα έχει η άλλη. Κατόπιν αυτού προβήκαμε σε ασφαλιστικά μέτρα» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Λέων, δικηγόρος των συγγενών της νοικοκυράς για να δικαιολογήσει την είσοδο στο σπίτι.

Ο ίδιος απέφυγε να δηλώσει αν ήταν νόμιμη η είσοδός στο διαμέρισμα λέγοντας ότι όταν πήγαν στο σπίτι διαπίστωσαν ότι η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη και το τζάμι ανοιχτό. «Μπήκαμε μέσα για να δούμε τι γίνεται με τα διαμερίσματα» ισχυρίστηκε ο κ. Λέων.

Η δήλωση αυτή σχολιάστηκε από την συνάδελφό του κ. Βαρελά η οποία τόνισε ότι «το μπορεί κάποιος να μπει μέσα (σε ένα σπίτι) δεν πάει να πει ότι έχει και το δικαίωμα να εισέλθει» Διερωτήθηκε μάλιστα αν «η εκπροσώπηση των συγγενών σας δίνει το δικαίωμα να εισέλθετε κάπου;», είπε.

Από την πλευρά του ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών τόνισε ότι αν τους έβρισκε μέσα στην οικία η αστυνομία θα τους ασκούσε μήνυση για διάρρηξη.

«Όλο αυτό δεν εισφέρει σε τίποτα. Γίνονται τηλεδικαστήρια και ο καθένας λέει ότι θέλει, γίνονται απίστευτες διαρροές, το οποίο είναι ποινικό αδίκημα. Είναι απαράδεκτα πράγματα», κατήγγειλε ο κ. Πάκος.

Ο ίδιος επισήμανε «ότι θεωρείται τόπος εγκλήματος σφραγίζεται. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Μου προκαλεί τεράστια απορία γιατί κάποιοι μπήκαν σε ένα σπίτι. Αυτο θα το δει η προανακριτική αρχή».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την παράνομη είσοδο δικηγόρων και συγγενών στο σπίτι της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα σφραγίστηκε τελικά το σπίτι  της σπιτονοικοκυράς από την αστυνομία. Η Αθανασία Σταμοπούλου αναφέρθηκε στις νέες έρευνες των αστυνομικών μετά το σφράγισμα της οικίας.

Παραδόθηκε η σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας

Το πρωί της Τρίτης παραδόθηκε στην 18η τακτική ανακρίτρια, στο μεταξύ, η σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας την οποία είχε πάρει αυτοβούλως από την οικία της σπιτονοικοκυράς ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου, Ηλίας Κούκος | ΕΡΤ

 

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/uYHV6z0
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στα πορίσματα των ιατροδικαστών – Δικηγόροι μιλούν για την υπόθεση της Πάτρας (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">