ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επίσημη εποχική πρόγνωση για το καλοκαίρι 2022: Μεγαλύτερη πιθανότητα για περισσότερη ζέστη φέτος από τo κανονικό (video)


Δημοσιεύτηκε η εποχική πρόγνωση για το καλοκαίρι του 2022 για τα Βαλκάνια.

Το κοινό πόρισμα στο οποίο κατέληξαν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες των Βαλκανίων αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων παγκόσμιων προγνωστικών κέντρων που πρωτοπορούν ερευνητικά στο κομμάτι των εποχικών προγνώσεων αναφέρει για τη χώρα μας ότι η πιθανότητα να είναι πιο ζεστό το φετινό καλοκαίρι από το μέσο όρο των καλοκαιριών 1981-2010 είναι 70% , το ίδιο ζεστό 20% και πιο κρύο μόνο 10%.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος οι εποχικές προγνώσεις αποτελούν ακόμα ένα πεδίο ερευνητικής δραστηριότητας, έχουν όμως σχετική αξία καθώς δείχνουν μια τάση. Προφανώς δεν μπορούν να προβλέψουν για παράδειγμα πόσους καύσωνες θα έχουμε ή τι έντασης και διάρκειας θα είναι αυτοί οι καύσωνες. Παράγονται με διαφορετικό τρόπο από τις καθημερινές προγνώσεις καιρού και τα αποτελέσματά τους μπορούν , μόνο σε γενικές γραμμές, και με πιθανότητες να περιγράψουν τι θα συμβεί τους επόμενους τρεις μήνες.

Περισσότερα για τις εποχικές προγνώσεις στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/wh2xXE3
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επίσημη εποχική πρόγνωση για το καλοκαίρι 2022: Μεγαλύτερη πιθανότητα για περισσότερη ζέστη φέτος από τo κανονικό (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">