ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών διαψεύδει τον Δήμαρχο Γλυφάδας


Η επόμενη ημέρα , μετά τη φωτιά στη Γλυφάδα , βρίσκει την Βούλα με στάχτες και αποκαΐδια, όμως εμείς δεν εστιάζουμε στην φωτιά, εστιάζουμε στις ευθύνες της Πολιτείας και των αρμοδίων.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB

«Μπαλάκι» γίνονται για μία ακόμη φορά οι ευθύνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Βούλας , το μείζον όμως είναι ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον Δήμο Γλυφάδας από μια εγκατάσταση της ΔΕΔΔΗΕ  η οποία υλοποιήθηκε στον Υμηττό μέσα σε δασική έκταση και ουδέποτε έχει καθαριστεί μεθοδικά από τα ξερόχορτα. 

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας αποποείται των ευθυνών , ενώ οι αρμόδιοι της ΔΕΔΔΗΕ και της Δασικής υπηρεσίας δεν έχουν προβεί σε καμία δήλωση.

Εμείς θεωρούμε ότι ευθύνες έχουν τόσο ο Δήμος Γλυφάδας όσο και η ΔΕΔΔΗΕ καθώς επίσης και η δασική υπηρεσία διότι όφειλαν να καθαρίζεται η εγκατάσταση από τα ξερόχορτα. Επιπροσθέτως, οι αντιπυρικές ζώνες προς το Πανόραμα Βούλας είναι λάθος σχεδιασμένες, διότι αν ήταν σωστά μελετημένες δεν θα υφίστατο εξάπλωση της φωτιάς.

Ο απολογισμός σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, περιλαμβάνει 23 καμένα σπίτια και 4 οχήματα. Σε άλλες δηλώσεις γίνεται αναφορά για δέκα καμένα σπίτια. Ενδεχομένως άλλα είναι καμένα περισσότερο και έτερα σε μικρότερη έκταση με λιγότερες υλικές ζημιές.

Η φωτιά  άρχισε το μεσημέρι του Σαββάτου (04/06) στη Γλυφάδα και έφτασε μέχρι και τη Βούλα καίγοντας σπίτια και αυτοκίνητα. Η φωτιά έκανε στάχτη περίπου 5.000 στρέμματα δασικής έκτασης στο Πανόραμα Βούλας.


Η ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έκανε,  ενημέρωση για τη φωτιά στη Βούλα, τονίζοντας πως «αντιμετωπίσαμε δύσκολη πυρκαγιά με τρεις διαφορετικές εστίες».

Οι κάτοικοι της Βούλας κάνουν λόγο για αργοπορία των μέσων πυρόσβεσης, ενώ ο Δήμαρχος Γλυφάδας κάνει λόγο για τρεις εστίες φωτιάς , στο Κοιμητήριο της Βούλας, και κάποιες ώρες μετά στη Βάρηόταν είναι σαφές ότι το κύριο μέτωπο το οποίο ξέφυγε από τον έλεγχό ήταν στην εγκατάσταση της ΔΕΔΔΗΕ και ανηφόρησε η φωτιά σε δύσβατο σημείο του Υμηττού.

Ενδεχομένως όπως έχουν καταγγείλει πολίτες, και όπως υποψιάζονται και στην πυροσβεστική υπηρεσία , πρόκειται για εστίες εμπρησμού , όμως , αν οι αρμόδιοι είχαν καθαρίσει τα ξερόχορτα στην εγκατάσταση της ΔΕΔΔΗΕ στον Δήμο Γλυφάδας η φωτιά δεν θα έπερνε την έκταση που πήρε.


Είναι σαφείς οι διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας όταν σε δασική έκταση - βουνό - υφίστανται συνοικίες πολιτών, και ασφαλώς οι ευθύνες δεν έχουν συγκεκριμένο χρώμα - κόμμα.

Πέτσας: « Οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα επέμβασης για προληπτικές διαδικασίες όπως καθάρισμα ξερόχορτων εντός ιδιωτικών ιδιοκτησιών».

Η δήλωση  του αναπληρωτή υπουργού  Εσωτερικών φωτογραφίζει, και παράλληλα διαψεύδει τον δήμαρχο Γλυφάδας, ο οποίος παρεπιμπτόντως ''παρέλασε'' σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια λέγοντας ότι  «ο Δήμος Γλυφάδας δεν έχει αρμοδιότητα καθαρισμού των ξερόχορτων σε Ιδιωτική ιδιοκτησία της ΔΕΔΔΗΕ».

Ο Γ. Παπανικοκολάου φρόντισε να επαναλάβει τα ίδια ακριβός σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια για δήθεν αναρμοδιότητα του δήμου να καθαρίζει τα ξερά χόρτα εντός ιδιωτικών ιδιοκτησιών, όμως όπως έχουμε γράψει φέρει ευθύνη ο Δήμος Γλυφάδας για την αμέλεια της ΔΕΔΔΗΕ να έχει καθαρό τον χώρο που βρίσκεται ο ΚΥΤ στα όρια του δήμου μας.

Ας υποθέσουμε ότι η ΔΕΔΔΗΕ δεν πατά ποτέ το ποδάρι της στην Γλυφάδα και τα ξερά χόρτα γίνονται δυο μέτρα σε ύψος και ενέχουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Tι κάνει ο αρμόδιος δήμος στην οποίο εδρεύει η ιδιωτική ιδιοκτησία ; Θέτει σε κίνδυνο τον Δήμο και τους δημότες ? 


Η εγκατάσταση της
 
ΔΕΔΔΗΕ είναι περιφραγμένη και δεν έχει στο εσωτερικό της ξερά χόρτα, τα ξερόχορτα βρίσκονται στα όρια του Δήμου Γλυφάδας περιμετρικά της εγκατάστασης του ΚΥΤ.

Θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται αντιπολίτευση διότι το κόμμα του δημάρχου Γλυφάδας τον βάζει στην θέση του.

Τέλος, ουσιαστικές ευθύνες φέρουν και οι κάτοικοι του Πανοράματος Βούλας, αρχικά για την περιοχή που επέλεξαν να κατοικήσουν, και δευτερευόντως, όφειλαν μεθοδικά , συστηματικά , και οργανωμένα, να καθαρίζουν τα ξερά χόρτα περιμετρικά της συνοικίας και των οικιών τους. Τα ξερά χόρτα , όχι τα πουρνάρια και τα δέντρα του πυρναρίου και του Υμηττού !

ΥΓ: Γνωρίζουμε την περιοχή και είναι ξεκάθαρο ότι επί πολλά χρόνια δεσπόζουν τα ξερόχορτα στην εγκατάσταση της ΔΕΔΔΗΕ και ουδέποτε συνεργείο της εν λόγω εταιρίας καθάρισε τον συγκεκριμένο χώρο από τα ξερά χόρτα. 

- Όπως διαπιστώσαμε οι αντιπυρικές ζώνες που επικαλείται ο δήμος Γλυφάδας δεν σταμάτησαν την φωτιά σε ένα δύσβατο σημείο. 


- Ειδικά τους κατοίκους Πανοράματος Βούλας, καθώς και τους αρμοδίους, θα σας παραπέμψω σε έτερη χώρα στην οποία έπειτα από φωτιά κάηκαν όλα τα σπίτια εκτός από ένα στούντιο μουσικής. ( Μέθοδος προς αναπαραγωγή )

Οι λόγοι που δεν κάηκε το στούντιο μουσικής είναι δυο. Πρώτον, περιμετρικά στο στούντιο υπήρχε ένας λαχανόκηπος ο οποίος αποθήκευε το νερό τρία μέτρα στο κάτω μέρος του και η φωτιά δεν πλησίασε σε αυτό το σημείο, καθώς επίσης, το στούντιο ήταν καλά ηχομονωμένο άρα δεν μπορούσαν να μπουν στο εσωτερικό του σπίθες και κουκουνάρια φωτιάς. 

- Όπως βλέπετε στην φωτογραφία , και μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, ενώ έγιναν παρανάλωμα πυρός όλα τα σπίτια και οτιδήποτε άλλο υπήρχε στην περιοχή, τα φυτά του κήπου δεν έχουν καεί και παραμένουν πράσινα

Δείτε το βίντεο:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών διαψεύδει τον Δήμαρχο Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">