ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κινητοποίηση στο Εφετείο και στάσεις εργασίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής


Σε συγκεντρώσεις σήμερα έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 8:00πμ, ημέρα εκδίκασης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, έχουν καλέσει φορείς, οργανώσεις και αντιφασιστικά κινήματα, ανάμεσά τους ΑΔΕΔΥ, ΕΣΗΕΑ, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, ΚΕΕΡΦΑ, Εργατικό Κέντρο Πειραιά καθώς και Λαυρίου, ΠΟΕΔΗΝ ΠΕΜΕΝ, Συνδικάτο Μετάλλου, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα. Διευκολυντική στάση εργασίας για συμμετοχή έχει κυρήξει η ΑΔΕΔΥ από τις 7.00 ως τις 11.00 στο Λεκανοπέδιο, για όλο το δημόσιο και το ΕΚΑ πανατική 3ωρη στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 11 μ.μ.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ: «Με μια ιστορική απόφασή της η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε στις 7 του Οκτώβρη του 2020 τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και καταδίκασε γι’ αυτό 7 κορυφαία στελέχη της, σε πολύχρονη φυλάκιση, και συνολικά 15 από τους 17 κατηγορούμενους.

Στις 15 Ιουνίου ξεκινά στο Εφετείο η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό. Είναι μια δίκη που αφορά το εργατικό και δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, τη νεολαία κι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Γι’ αυτό και δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, όλα αυτά τα χρόνια, έδωσε αγώνες μαζί με δεκάδες άλλα σωματεία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα για να οδηγηθούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο και στη φυλακή.

Η παρουσία μας στο Εφετείο στις 15 Ιουνίου στις 9 το πρωί είναι επιβεβλημένη, για να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο να υπονομευθεί η πρωτόδικη απόφαση που οδήγησε τους νεοναζί στη φυλακή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Εφετείο στις 15 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 7.00 ως τις 11.00 στο Λεκανοπέδιο, για όλο το δημόσιο.

Ο αγώνας μας ενάντια στο φασισμό, τον ναζισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία ήταν, είναι και θα είναι ανυποχώρητος».

Από την πλευρά του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: «Στις 15 Ιουνίου ξεκινά στο Εφετείο η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Είναι μια μάχη που αφορά το εργατικό κίνημα, τη νεολαία, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που ξεσηκώθηκαν για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματική οργάνωση και πλημμύρισαν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από το Εφετείο τον Οκτώβρη του 2020.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Οι συμμορίες των νεοναζί επιχειρούν να εμφανιστούν ξανά με τάγματα εφόδου, όπως δείχνουν οι πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Η παρουσία μας στο Εφετείο είναι επιβεβλημένη, ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια να υπονομευτεί η ιστορική πρωτόδικη απόφαση καταδίκης και φυλάκισης του σκληρού πυρήνα των νεοναζί.

Για την διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων, το ΕΚΑ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 15 Ιουνίου, από τις 8 π.μ. έως τις 11 μ.μ.».

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/OMJuCpa
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κινητοποίηση στο Εφετείο και στάσεις εργασίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">