ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διαταράσσεται ο κανόνας


Από το καθεστώς των 40χρονων Πρωθυπουργών , Περιφερειαρχών, Δημάρχων, κ.α. σε πολιτικό επίπεδο, που προσωπικά ''ίδρωσα'' να πετύχω χωρίς να συμβάλει κανείς άλλος σε επίπεδο media αυτής της χώρας , 
διαταράσσεται ο κανόνας και διαμορφώνεται πισωγύρισμα.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Αυταπόδεικτα , εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα γράφω σπάνια , και αυτό γίνεται συνειδητά πλέον διότι ήδη έχουν διαταραχθεί σε πλεονασματικό επίπεδο οι ισορροπίες και όσα πετύχαμε έπειτα από προσπάθειες δεκαετιών.

Ειδικότερα , ενώ από την δεκαετία του 1990-91 είχα ξεκινήσει μανιωδώς να περνώ τα μηνύματα αλλαγής σελίδας σε πολιτικό επίπεδο , δίνοντας έμφαση στο ηλικιακό όριο όσων πολιτεύονται στον τόπο μας , και ενώ τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν γύρω στο 2010 και μετέπειτα , και πιο συγκεκριμένα έπειτα των εκλογών του 2014 , σήμερα , τόσο σε πολιτικό , όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο γίνεται πισωγύρισμα και επαναφορά όσων ίσχυαν στην Ελλάδα των δεκαετιών του 50, 60, 70, και του 80.

Είναι σαφές ότι οι 40άρηδες και οι 40άρες δεν μένουν σε αυτήν την ηλικία για πάντα , τα χρόνια περνούν , και όσο ο χρόνος κυλά , το ''φρέσκο'' σκηνικό που διαμορφώθηκε την περίοδο του 2014 σήμερα περνά από ''χίλια κύματα'' αναχρονισμού και επαναδιαμορφώσεως όσων ανήκουν στο παρελθόν και στο χρονοντούλαπο της νεώτερης νεοελληνικής ιστορίας.

Διαπιστώνω ότι η σημερινή τάση των χθεσινών 40άρηδων, οι οποίοι/ες σήμερα πατούν τα 50 και βάλε , καθώς και οι εγωκεντρισμοί τους δρομολογούν την πιστή επανάληψη όσων έζησαν οι περασμένες γενιές στη χώρα μας με 80χρονους πρωθυπουργούς, περιφερειάρχες, και δημάρχους.

Θεωρώ ότι αυτό το ηλικιακό ''σκηνικό'' για πολλοστή φορά θα επιδράσει αρνητικά σε επίπεδο χώρας και κοινωνίας , όμως η σημερινή κοινωνία , και πιο συγκεκριμένα οι νέες γενιές , θα αναπαράξουν τα ίδια λάθη με τις προηγούμενες γενιές.

Από το δικό μας τοπικό μετερίζι έκρουσα τον ''κώδωνα του κινδύνου'' ενημερώνοντας εσάς τους λίγους και εκλεκτούς έγκαιρα και με απόλυτη σαφήνεια, και πλέον επαφίεται σε εσάς να εκλάβεται στο βαθμό που απαιτείται το μήνυμα και να διαμορφώσεται το ορθό για το μέλλον του τόπου και το δικό σας.

Επισήμανση: Αναφορικά με ορισμένους οι οποίοι πολιτεύονται σε τοπικό επίπεδο , στους οποίους εμείς ως κοινωνία δώσαμε την δυνατότητα να εκλεγούν και να εξελιχθούν , οι οποίοι σήμερα περνάμε από δίπλα τους και κάνουν ότι δεν μας γνωρίζουν και όταν τους μιλάμε κάνουν ότι δεν μας ακούν , όσο ενοχλημένοι μπορεί να είναι από όσα πρεσβεύουμε και διακηρύσσουμε δημόσια τους θυμίζω ότι είναι αρκετά μεγάλοι - σιτεμένοι - για δήμαρχοι , και ειδικότερα για την εκπροσώπηση ενός σχετικά μεγάλου δήμου, και πέραν του δέοντος παρτάκηδες.

Τέλος, και ο Παπανικολάου σήμερα δεν είναι ο νέος πολιτικός που αρμόζει στον δήμο και την πόλη μας , τα έχει τα χρονάκια του και δαύτος , και οφείλει να παραδώσει την σκυτάλη σε νεώτερο στις επόμενες εκλογές. ( Τα ''χαΐρια'' όλων αυτών των υποτιθέμενα ''νέων'' πολιτικών εμείς τα είδαμε στην πράξη , όμως προσωπικά εμμένω διότι είναι το ορθότερο. )

# Οι περισσότεροι/ες από εσάς που πολιτεύεστε στο τόπο μας είστε για το γηροκομείο ...δεν είστε πλέον για την πολιτική. ( Το μέλλον ανήκει στις νέες γενιές , σε όσους και όσες έχουν μπροστά τους δεκαετίες ζωής. Πως αποφασίζουν και συμβάλουν να διαχειρίζονται τα πάντα όλα, αντί για τους συνομήλικούς τους μεσήλικες και υπέργηροι είναι απορίας άξιο.)


ΥΓ: Πιστεύω ακράδαντα ότι 'ριζοσπάστης' δεν γίνεται κάποιος, απλά γεννιέται , και σας θυμίζω ότι και στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήμουν ο μοναδικός ο οποίος έθετε ηλικιακό όριο του υποψηφίου δημάρχου , και άλλωστε ήταν ένα από τα σημεία τριβής για όσα αρνητικά επέλεξαν να πράξουν σε βάρος μου.

# Δεδομένου ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρων για ορισμένους/ες από εσάς , ξέρετε ποια ήταν η απάντησή τους όταν έθεσα ηλικιακό όριο του υποψηφίου δημάρχου ;  Έχουμε κάποιον ; Υπάρχει κάποιος 40χρονος ; 

# Τα υπέργηρα αστικά πολιτικά κόμματα του τόπου μας , τα οποία απαρτίζονται από τα ΚΑΠΗ δεν έχουν νεολαία , άρα ποιους εκπροσωπούν ? Μπορεί να εκπροσωπούν το μέλλον , το αύριο της χώρας ; ( Μάλλον εκπροσωπούν όσους και όσες είναι με το ένα ποδάρι στο μνήμα και την αιωνιότητα ! Και ύστερα σου λένε ότι έχουμε και μείζον δημογραφικό πρόβλημα .) 

# Που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα αν όσοι πολιτεύονται είναι εκπρόσωποι της κοινωνίας ; ( Δώστε προτεραιότητα να αυξήσουν τα ποσά στους κωδικούς των τραπεζών τους μια σειρά μεσήλικες και υπέργηροι/ες οι οποίοι/ες απέδειξαν στην πράξη πως συμβάλουν το δημογραφικό πρόβλημα του τόπου μας. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι σε λίγες δεκαετίες η Τουρκία θα διαθέτει 150 - 200 εκατομμύρια πληθυσμό και η δική μας χώρα ούτε επτά ! )



 


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διαταράσσεται ο κανόνας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">