ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φωτιά Γλυφάδα: Καίγονται σπίτια στο Πανόραμα Βούλας


Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Βούλας και των γύρω περιοχών ώστε να εκκενώσουν την περιοχή λόγω της έκτασης που πήρε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Γλυφάδα. 

Λίγο μετά τις 16:30 οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112, με το οποίο καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή. «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους Άνω Βούλας. Δασική πυρκαγιά στην Άνω Βούλα», αναφέρει το μήνυμα. 

Οι κάτοικοι απομακρύνονται από το πύρινο μέτωπο και κατευθύνονται προς τα σημεία συγκέντρωσης που έχουν οριστεί, αλλά χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη διαδρομή. 

Η φωτιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα, πήρε ξαφνικά τεράστιες διαστάσεις όταν μπήκε στο ρέμα και έφτασε με μεγάλη ταχύτατα στην κατοικημένη περιοχή. 

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται, επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα. Μεγάλη είναι και η βοήθεια από τους εθελοντές πυροσβέστες.


Το θέμα είναι ότι έπειτα από ώρες που καίει η φωτιά δεν έχει καταστεί εφικτό να την σβήσουν και συνεχίζει ακάθεκτη.

- Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο νοών νοείτο. Ποιοι διαμόρφωσαν το πλαίσιο ο Υμηττός να καταστεί χώρος κατοικίας πολιτών ?  Σε αυτές τις περιπτώσεις , Πολιτεία και αστικά πολιτικά κόμματα εξουσίας δεν είναι αυταπόδεικτο ότι εγκληματούν κατά του φυσικού περιβάλλοντος και των πολιτών ?

- Εμείς στον βαθμό που μπορούσαμε αποτρέψαμε να ισχύσει το αντίστοιχο με το Πανόραμα Βούλας στην Γλυφάδα, ενώ είναι γνωστό ποιοι μεθόδευαν να οικοπεδοποιηθεί το ΒΟΥΝΟ - ο Υμηττός της Γλυφάδας.( Βουλευτές , στελέχη και υποστηρικτές της ΝΔ. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φωτιά Γλυφάδα: Καίγονται σπίτια στο Πανόραμα Βούλας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">