ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία – Ικανοποίηση από Αθήνα


Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της Ένωσης αναφέρουν τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για τις πρόσφατες επαναλαμβανόμενες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας. Απόλυτα ικανοποιημένη η ελληνική κυβέρνηση για την στήριξη της ΕΕ, ενώ ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του, για την κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Επίσης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι από τα Κατεχόμενα την Πέμπτη 23/6/22) περί στρατιωτικοποίησης των νησιών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για τις πρόσφατες επαναλαμβανόμενες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας».

Υπενθυμίζοντας τα προηγούμενα συμπεράσματά του και τη δήλωση της 25ης Μαρτίου 2021, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένει από την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως το Διεθνές Δίκαιο, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να προωθήσει τις σχέσεις καλής γειτονίας με βιώσιμο τρόπο.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/g1auGfT
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία – Ικανοποίηση από Αθήνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">