ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Tελευταία μέρα με μελτέμι – Ζέστη την Κυριακή, μπόρες από Δευτέρα


Μέχρι το το απόγευμα θα παραμείνει το ενισχυμένο πρόωρο μελτέμι στο Αιγαίο που φτάνει τα 6 με 7 μποφόρ, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από το βράδυ του Σαββάτου σταδιακά θα εξασθενήσει. Λίγες οι μεσημεριανές μπόρες σήμερα και μόνο σε ορεινές περιοχές. Ανεβαίνει λίγο ο υδράργυρος την Κυριακή θα φτάσει στη δυτική Στερεά τους 37 με 38 βαθμούς. Θα είναι η πιο ζεστή ημέρα για τις επόμενες 10 ημέρες . Την Δευτέρα και κυρίως από Τρίτη αναμένεται έντονη αστάθεια, μεσημεριανές απογευματινές μπόρες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές. Και η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά. Λίγο θα ξεπερνά τους 30 βαθμούς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά.

Tο Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα το απόγευμα έως 6 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 28 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/HomGvuJ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Tελευταία μέρα με μελτέμι – Ζέστη την Κυριακή, μπόρες από Δευτέρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">