ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Συνεχίζεται η αστάθεια (video)


Συνεχίζεται και σήμερα ο άστατος καιρός στη χώρα με τα περισσότερα φαινόμενα να εκδηλώνονται σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Στερεά, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Τοπικά θα έχουν ένταση. Η θερμοκρασία για λίγο θα ξεπερνά τους 30 βαθμούς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Την Παρασκευή και έως το Σάββατο το απόγευμα αναμένεται νέα υποτροπή του καιρού, καθώς αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στα βόρεια, ενώ θα επηρεαστούν και Σποράδες, Εύβοια, καθώς και το βόρειο Αιγαίο.

Tην Τετάρτη προβλέπονται στα ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα, θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.
Στη νησιωτική χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου βορειοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.Ο ι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/8VU0LDR
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Συνεχίζεται η αστάθεια (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">