ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γυναικοκτονίες: Επικίνδυνη η εξοικείωση με το έγκλημα, λέει η δικηγόρος Ε. Βαρελά (video)


Mια ακόμη γυναικοκτονία συγκλονίζει από το πρωί της Παρασκευής (24/6) την ελληνική κοινωνία που τον καιρό της πανδημίας βλέπει τα περιστατικά βίας εναντίον των γυναικών να αυξάνονται. Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά σχολίασε στην ΕΡΤ το θλιβερό περιστατικό στο Κουκάκι λέγοντας ότι «είναι εξαιρετικά πολλές οι περιπτώσεις και έχουμε χάσει πια το λογαριασμό. Δυστυχώς παρατηρείται ένας αρνητικός μιμητισμός σε όλες αυτές τις γυναικοκτονίες και παράλληλα μια πρωτόγνωρη εξοικείωση».Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» η κ. Βαρελά σχολίασε το ότι πλέον δεν αποτελεί το πρώτο θέμα στην επικαιρότητα μια γυναικοκτονία. «Αυτή η εξοικείωση είναι πάρα πολύ επικίνδυνη», τόνισε η νομικός που έχει ασχοληθεί με υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει τις δολοφονίες γυναικών από μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος (πατέρας, σύζυγος, σύντροφος, γιος κ.λπ.) δήλωσε πως «αυτό εξηγείται από τη σχέση εξουσίασης η οποία καλλιεργείται όλα αυτά τα χρόνια και υπάρχει και μια ανοχή από τη σχέση οικονομικής εξάρτησης των γυναικών από τους άντρες».

Πρότεινε μάλιστα ότι σε οικογενειακά περιβάλλοντα με περιστατικά βίας οι γυναίκες, που ενδεχομένως θέλουν να εγκαταλείψουν το εχθρικό περιβάλλον που διαβιούν να μην ανακοινώνουν την αποχώρησή τους. «Δυστυχώς κλιμακώνεται η βία», πρόσθεσε η νομικός.

Δείτε επίσης:

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/cdU1R5w
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γυναικοκτονίες: Επικίνδυνη η εξοικείωση με το έγκλημα, λέει η δικηγόρος Ε. Βαρελά (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">