ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πτώση αεροσκάφους Antonov δυτικά της Καβάλας – Live οι εξελίξεις


Kοντά στο χωριό Παλαιοχώρι του δήμου Παγγαίου, εντοπίστηκε τυλιγμένο σε τεράστιες φλόγες το ουκρανικής εταιρείας αεροσκάφος Antonov 12. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση κατάσβεσης. Σύμφωνα με μαρτυρίες το μεταγωγικό κατέπεσε σε χωράφι με καλαμπόκια εν μέσω εκρήξεων και σαν από θαύμα δεν κινδύνευσαν άνθρωποι. Πληροφορίες που μένουν ανεπιβεβαίωτες μιλούν για φορτίο πυρομαχικών στο αεροσκάφος, ενώ τα μέλη του πληρώματος ίσως να ήταν περισσότερα από το αναμενόμενο.

Στο τέλος της χερσονήσου του Αγίου ‘Ορους το αεροσκάφος κάνει στροφή 180 μοιρών,  χάνει ύψος φλεγόμενο σε μικρή απόσταση από σπίτια, σύμφωνα με  βίντεο ντοκουμέντο.

Από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η ενημέρωση επιβεβαιώνει ότι προφανέστατα πήρε φωτιά κινητήρας και γι’ αυτό έγινε η στροφή των 180 μοιρών επιστρέφοντας προς το αεροδρόμιο της Καβάλας το οποίο ενήργησε άμεσα αναμένοντας έκτακτη προσγείωση καθώς απέμεναν 3 ή 4 λεπτά από τη στιγμή που ο πιλότος εξέπεμεψε σήμα κινδύνου.

Η περιοχή έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.

 

Το  μεταγωγικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Σερβία με προορισμό την Ιορδανία και φέρεται να εκτελούσε εμπορική πτήση μεταφορών.

Ο πιλότος ανέφερε βλάβη σε κινητήρα και αμέσως έλαβε άδεια έκτακτης προσγείωσης από το αεροδρόμιο της Καβάλας αλλά χάθηκε το στίγμα στα δέκα ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης, Τασούλα Κρητικού, Γιώργος Γεραφέντης

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/GfAuenp
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πτώση αεροσκάφους Antonov δυτικά της Καβάλας – Live οι εξελίξεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">