ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συντριβή Antonov: Συνεχίζονται οι έρευνες – Διάβημα του Υπ. Εξωτερικών σε Σερβία και Ουκρανία


Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του Antonov στο Παλαιοχώρι Καβάλας. Το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς συνέχισε και τη Δευτέρα (17/7) τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σήμανση πυρομαχικών που έχουν διασκορπιστεί από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και στη συνέχεια θα γίνει συγκέντρωση και απομάκρυνση ή επί τόπου εξουδετέρωσή τους, κάτι που θα κριθεί από το κλιμάκιο. Υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνες ή τοξικές ουσίες στον τόπο του δυστυχήματος.

Εν τω μεταξύ, ο δήμος Παγγαίου εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τους πολίτες που κινούνται γύρω από την περιοχή που έπεσε το αεροσκάφος να ενημερώσουν τις αρχές σε περίπτωση που εντοπίσουν σχετικά πυρομαχικά.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Παγγαίου σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει:
«Επείγουσα Ανακοίνωση Προσοχή!!!!
Όσοι πολίτες αγρότες κινούνται στην περιοχή γύρω από το αεροπορικό δυστύχημα και εντοπίσουν τα παρακάτω πυρομαχικά να ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ… τον Δήμο Παγγαίου τηλ. επικοινωνίας ( 693 6108070) ή την Ελληνική Αστυνομία !!!!»
.

Φωτογραφίες από τα διάφορα πυρομαχικά που μετέφερε το Antonov και έχουν βρεθεί διασκορπισμένα στην ευρύτερη περιοχή:

EUROKINISSI

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, δεν έχει παρατηρηθεί καμία μεταβολή στα επίπεδα ραδιενέργειας περιβάλλοντος στη Βόρεια Ελλάδα ή στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας μετά την πτώση του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα.
Αναφορικά με τον σταθμό μέτρησης της Καβάλας, ο οποίος βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας (από την Κυριακή 10/7/22), σημειώνεται ότι η αποκατάστασή του έχει προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα. Ωστόσο, λειτουργούν κανονικά οι κοντινοί σταθμοί των Σερρών και της Κομοτηνής καλύπτοντας το προσωρινό κενό. Πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο που παρατηρείται ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επηρεάζουν τα ηλεκτρονικά συστήματα του δικτύου. Αξίζει δε, να αναφερθεί ότι η βλάβη ουδεμία σχέση ή συνάφεια έχει με τη συντριβή του αεροσκάφους.
Συμπληρωματικά, αναφέρεται πως στο πλαίσιο εφαρμογής των Εθνικών Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης από ραδιολογικό ή πυρηνικό παράγοντα και σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο δυστύχημα, δεν ενεργοποιήθηκε, ορθότατα, σχέδιο που να απαιτεί τη συνδρομή της ΕΕΑΕ στο πεδίο.

Διάβημα ΥΠΕΞ

Εν τω μεταξύ, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, πραγματοποίησε διάβημα στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για την φύση του φορτίου του ουκρανικού αεροσκάφους που κατέπεσε στο Παλαιοχώρι Καβάλας το Σάββατο βράδυ (16/7/22).
Νωρίτερα, διπλωματικές πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν ότι με εντολή του Υπουργού Νίκου Δένδια, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει άμεσα διάβημα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από την σερβική για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους.

Ανασύρθηκαν οι οχτώ σοροί

Αργά το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης των οχτώ σορών από το αεροσκάφος και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Nοσοκομείο Κομοτηνής με όχημα των Ενόπλων Δυνάμεων, κατόπιν αιτήματος από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/L9KRxW7
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συντριβή Antonov: Συνεχίζονται οι έρευνες – Διάβημα του Υπ. Εξωτερικών σε Σερβία και Ουκρανία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">