ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απειλείται το δάσος της Δαδιάς και το χωριό — Τρίτη μέρα μάχης με τις φλόγες


Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, όπου με το πρώτο φως δεκάδες εναέρια μέσα συνδράμουν τις ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Το πύρινο μέτωπο λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων και των εναλλαγών στην κατεύθυνση του ανέμου, οδηγείται προς το κεντρικό τμήμα του σπάνιου Εθνικού Πάρκου, και ταυτόχρονα νότια προς τη Λευκίμη και βόρεια προς τη Δαδιά. To πρωί του Σαββάτου υπήρχε άπνοια και κοντά στο χωριό υπήρχε ένα μεγάλο νέφος από τον καπνό. Η επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνεται εξαιτίας του ιδιαίτερου ανάγλυφου της περιοχής, σε συνδυασμό με την πυκνότητα και το είδος της βλάστησης.

Συνεχώς εργάζονται ξυλοκόποι και υλοτόμοι για να μεγαλώσουν τις αντιπυρικές ζώνες και να ανοίξουν δρόμους μέσα στο δάσος, αφού είναι τόσο πυκνή η βλάστηση που το νερό που ρίχνουν τα εναέρια μέσα δεν φτάνει όλο στο έδαφος, καθώς δεν διαπερνάει στο σύνολό του τη βλάστηση.

Εν τω μεταξύ, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα στις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι αρχές μετά τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες – τη ζέστη, την ξηρασία και τους ισχυρούς ανέμους.

Πηγές: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα στον Έβρο – Χιλιάδες καμμένα στρέμματα στο δάσος της Δαδιάς

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/bX12ZDJ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απειλείται το δάσος της Δαδιάς και το χωριό — Τρίτη μέρα μάχης με τις φλόγες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">