ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξεσηκωμός για να μην περάσει το έγκλημα του λουκέτου και των απολύσεων


Την Πέμπτη 21 Ιούλη στη Λάρυμνα η μεγάλη σύσκεψη σωματείων και φορέων

Στο πόδι» βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και το Σωματείο τους για τις νέες δυναμικές κινητοποιήσεις και την πλατιά σύσκεψη την Πέμπτη 21 Ιούλη στις 8 μ.μ., στον οικισμό του εργοστασίου της Λάρυμνας, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στο εγκληματικό τελεσίγραφο της κυβέρνησης ότι 1η Αυγούστου σταματά την παραγωγική δραστηριότητα και ανοίγει την πόρτα των απολύσεων, χωρίς καμία διασφάλιση των εργαζομένων.

Ηδη το Σωματείο έχει απευθύνει κάλεσμα σε τοπικούς συλλόγους και φορείς για συμμετοχή στη σύσκεψη, με θέμα «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, εργασία για όλους, καμία έξωση από τους οικισμούς, καμία παραπέρα μείωση των αποδοχών».

Μια σύσκεψη που στοχεύει στο να συντονίσουν και να κλιμακώσουν από κοινού οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και ο λαός της περιοχής τον αγώνα τους ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης. Να δοθεί νέα ώθηση στην έκφραση πλατιάς λαϊκής και εργατικής αλληλεγγύης και να δυναμώσει το κοινό μέτωπο αντίστασης στους σχεδιασμούς που οδηγούν στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, στην ανεργία, στο ξεσπίτωμα και στο μαράζωμα ολόκληρης της περιοχής.

Η ενημέρωση που έγινε μέσα στη βδομάδα από τον ειδικό εκκαθαριστή για την πρόθεσή του να σταματήσει την παραγωγική δραστηριότητα την 1η Αυγούστου, και ταυτόχρονα να σταματήσει τη νυχτερινή βάρδια και την εργασία τα Σαββατοκύριακα, πυροδότησε νέα έκρηξη οργής και αγανάκτησης στους εργαζόμενους.

Ανοίγει ο δρόμος για το λουκέτο

Εφαρμόζοντας την εγκληματική τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση, ανοίγει ο δρόμος για το λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ, τις απολύσεις 1.300 εργαζομένων και το ξεσπίτωμα των οικογενειών που μένουν στους οικισμούς. Μια πολιτική απόφαση που αποτελεί προαπαιτούμενο για να προχωρήσουν διαγωνισμοί εκποίησης της ΛΑΡΚΟ, ώστε να καταλήξει σε κάποιον μονοπωλιακό όμιλο χωρίς το «βαρίδι» των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

Σημειωτέον, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του εγκλήματος της παύσης της παραγωγικής δραστηριότητας στη ΛΑΡΚΟ και της διαμόρφωσης των προϋποθέσεων για οριστικό της κλείσιμο σε μία περίοδο που οι τιμές του νικελίου είναι στα ύψη. Το νικέλιο και το κοβάλτιο αποτελούν μέταλλα ιδιαίτερης αξίας για την εφαρμογή τους στις νέες τεχνολογίες, γενικότερα δε τα προϊόντα που παράγει η ΛΑΡΚΟ βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση, η οποία αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα. Αντί όμως η κυβέρνηση να κρατήσει ζωντανή τη ΛΑΡΚΟ και να στηρίξει την αύξηση της παραγωγής, λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους, προχωρά στην παύση της παραγωγής, στην απόλυση όλων των εργαζομένων και στον μαρασμό ολόκληρων περιοχών.

Αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει!

«Καμία αναμονή. Ξεσηκωμός της περιοχής μας τώρα. Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει. Οι απολύσεις δεν θα περάσουν. Θα αποτρέψουμε τον μαρασμό του τόπου μας», τονίζει το Σωματείο στο κάλεσμά του για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα το Σωματείο, ενημερώνοντας για την απόφαση πραγματοποίησης της πλατιάς σύσκεψης της 21ης Ιούλη, απευθύνει κάλεσμα σε σωματεία, εργαζόμενους, φορείς και κατοίκους για καθολική συμμετοχή, ενώ αποφασίστηκε μέχρι τη σύσκεψη να επιδιωχθούν συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία και τα κόμματα, καθώς και να πραγματοποιηθούν πολύμορφες δραστηριότητες διαμαρτυρίας και ενημέρωσης.

Αναφερόμενο στις άμεσες επιπτώσεις της παύσης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ για τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, το Σωματείο τονίζει:

«Η ειδική διαχείριση, πατώντας στον νόμο - έκτρωμα που ψήφισε πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση, σταματά τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Αυτό οδηγεί στην άμεση ανεργία όλους τους εργαζόμενους στις εργολαβίες. Επίσης, δεκάδες μικροεργολάβους με μηχανήματα έργου και αυτοκινητιστές, παρασέρνοντας παράλληλα τα επαγγέλματα της περιοχής που υποστηρίζουν την δραστηριότητα τους (π.χ. πρατήρια, βουλκανιζατέρ κ.λπ.). Επιπλέον οδηγεί στο σταμάτημα της λειτουργίας τα 3 εργοστάσια αμμοβολής και στην ανεργία τούς δεκάδες εργαζόμενους που απασχολούν». Και προσθέτει:

«Μέσα από τον νόμο που ψηφίστηκε, ενώ μας κλέβουν τον μόχθο δίνοντάς μας ψίχουλα, παράλληλα μας οδηγούν στην ανασφάλεια της μηνιαίας ανανέωσης των συμβάσεων και στην έναρξη της αντίστροφης μέτρησης του πεντάμηνου, όπου θα οριστικοποιηθεί και η τελευταία απόλυση. Παράλληλα, μέσα από το σταμάτημα της λειτουργίας συρρικνώνει παραπέρα το εισόδημά μας (μας σταματά από την εργασία νύχτα και αργίες) και δημιουργεί γενική οικονομική ασφυξία στην περιοχή μας».

Τονίζοντας την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν εδώ και δυόμισι χρόνια ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, το Σωματείο ξεκαθαρίζει:

«Αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει. Το πλήγμα στην περιοχή μας θα είναι ανεπανόρθωτο και γι' αυτό τη μάχη θα την δώσουμε όλοι μαζί, μια γροθιά.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής μας σε συσπείρωση και ξεσηκωμό. Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, εργαζόμενοι στις εργολαβίες, μικροεργολάβοι έργου και αυτοκινητιστές, εργαζόμενοι στις αμμοβολές, μαγαζιά και καταστήματα, να δώσουμε απάντηση ενότητας και αποφασιστικότητας. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη».


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξεσηκωμός για να μην περάσει το έγκλημα του λουκέτου και των απολύσεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">