ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη


Η μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη με μέτωπα σε Παλλήνη, Ανθούσα, Πεντέλη και Γέρακα - Εκκενώσεις έγιναν σε Πεντέλη, Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη, Δασαμάρι,το Αστεροσκοπείο και το Νοσοκομείο Παίδων.

Η μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη από το απόγευμα, περίπου στις 17:20 ενώ κατά το ξημέρωμα στην Γλυφάδα εμείς βλέπουμε μαζί με την ανατολή του ηλίου και καπνούς !

Στις 4.30 τα ξημερώματα, το «112» έστειλε μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στη Βούλα Πικερμίου και στο Πανόραμα Παλλήνης να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Βούλα Πικερμίου και στο Πανόραμα Παλλήνης, εκκενώστε τώρα προς Πικέρμι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών.

Λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα στους πολίτες να αποφεύγουν τη μετακίνηση στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αποφύγετε τη μετακίνηση στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι. Δρόμος κλειστός λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. 

Σήμερα το πρωί εστάλη μήνυμα 112 προς όλους όσοι βρίσκονται στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι - Ραφήνα.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη, εκκενώστε τώρα προς Πικέρμι - Ραφήνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. 


Κλειστή η Αττική Οδός ενώ τρεις πυροσβέστες με αναπνευστικά και τραυματισμούς μεταφέρθηκαν στο 251 ΓΝΑ. Στον αντίποδα πέντε πολίτες μεταφέρθηκαν στο «Γεννηματάς» με ελαφρύ έγκαυμα ,ενώ ακόμα τρεις στον Ερυθρό Σταυρό και ένας στο Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα.

Στη φωτιά που εκτείνεται σχεδόν σε όλο τον ορεινό όγκο της Πεντέλης επιχειρούν 420 πυροσβέστες με 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 85 οχήματα. Στις δυνάμεις προστίθενται πυροσβέστες από τη Ρουμανία.

Συνδράμουν 200 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες ενώ κατα τη διάρκεια της νύχτας διατέθηκαν 29 περιπολίες ασφαλείας με 82 αστυνομικούς για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και την πυροπροστασία στις περιοχές που εκκενώθηκαν.

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Πολλοί αστυνομικοί σε σχέση με τους πυροσβέστες. Μήπως απαιτείται η Πολιτεία να επανεκπαιδεύσει τους αστυνομικούς ώστε να διαθέτουν γνώση πυρόσβεσης και να τους αναθέσει και νέα καθήκοντα κατά την περίοδο πυρκαγιών και φωτιάς τους θερινούς μήνες ; Δεδομένου ότι βρίσκονται στον χώρο της φωτιάς να συμβάλουν καθοριστικότερα. 

Το αντίστοιχο και με τους ''ρεπόρτερ''. Αν αναλογιστεί κάποιος πόσες δεκάδες άτομα βρίσκονται στον χώρο της φωτιάς και αντί να συμβάλουν στο σβήσιμο και την προστασία της περιουσίας πολιτών μιλάνε άσκοπα για τηλεθέαση...

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">