ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στην ολομέλεια της Βουλής το περιβαλλοντικό πολυνομοσχέδιο


Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και εισάγεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής το περιβαλλοντικό πολυνομοσχέδιο για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, τη θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος κτλ.

“Εισάγουμε την έννοια της δέουσας εκτίμησης επιπτώσεων για τα μικρά έργα που εκτελούνται χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση και συμπληρώνουμε το παζλ της προστασίας των προστατευόμενων περιοχών της χώρας” τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ενημερώνοντας την επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Παράλληλα, με το περιβαλλοντικό πολυνομοσχέδιο ρυθμίζονται τεχνικά ζητήματα που σχετίζονται με τους περιβαλλοντικούς ελέγχους και τις διοικητικές κυρώσεις για τις περιβαλλοντικές παραβάσεις.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες αποτύπωσης του χαρακτήρα των εκτάσεων στους δασικούς χάρτες, μέσω του ορισμού κατάλληλων διοικητικών οργάνων και του καθορισμού των αρμοδιοτήτων τους, της αποτελεσματικότερης διενέργειας αυτοψιών και της εξέτασης από ειδικότερα όργανα εκκρεμών υποθέσεων.

Εισάγεται η δυνατότητα διόρθωσης προδήλων σφαλμάτων σε κυρωμένους χάρτες σε περιπτώσεις φωτοερμηνευτικών ή τεχνικών λαθών.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/seaZJQj
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στην ολομέλεια της Βουλής το περιβαλλοντικό πολυνομοσχέδιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">