ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Και σήμερα ζέστη, αρκετές καταιγίδες αύριο


Και σήμερα αρκετή ζέστη, όμως αύριο από το μεσημέρι και μετά θα εκδηλωθούν αρκετές καταιγίδες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Οι τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία, τοπικά μάλιστα θα είναι έντονες, θα συνοδεύονται με αρκετούς κεραυνούς. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή στα ανατολικά με βοριάδες που θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ, όμως και πάλι το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο στους 37 με 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές κυρίως ώρες οπότε θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/2kdXrF7
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Και σήμερα ζέστη, αρκετές καταιγίδες αύριο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">