ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επανάσταση: Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι ( video )


Επανάσταση: Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι είναι ο τίτλος σε σειρά από media , όμως , θεωρούμε ότι σκόπιμα παρακάμπτουν τον υποφαινόμενο , ο οποίος είχε προτάξει την δεκαετία του 90 το ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Μηχανολόγος - Ηλεκτρονικός

Από τον επανειλλημένα διωκόμενο και κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM την δεκαετία του 90 είχε περάσει στις τεχνολογικές μεταδόσεις τις οποίες κάναμε η ιδέα του ηλεκτρικού αυτόνομου και autopilot αυτοκινήτου χωρίς τιμόνι.

Ειδικότερα, η ιδέα συνοδευόταν και από μια σειρά επιχειρήματα για το πως λειτουργεί και κατασκευάζεται, καθώς επίσης, η αρχική πρότασή μας ήταν να εξυπηρετεί ηλικιωμένους/ες καθώς και ΑΜΕΑ , οι οποίοι/ες είτε δεν γνωρίζουν να οδηγήσουν, είτε δεν έχουν πλέον την ικανότητα οδήγησης.

Οι συμπολίτες και συμπολίτισσές μας στον Δήμο Γλυφάδας, και όχι μόνον, γνωρίζουν απόλυτα τις ιδέες και τα μεταδιδόμενά μας τα οποία είχαν στόχο να ενεργοποιήσουν τους κατά τόπους πολιτικούς και τους δημάρχους εκείνης της εποχής ώστε εκτός από το ''ράβε ξήλωνε'' καθώς και τα έργα βιτρίνας να επενδύσουν στην καινοτομία. Φυσικά απεδείχθησαν μάταιες οι κίνησεις μας και οι ενέργείες μας. Εδώ είναι Ελληνιστάν !

Όσο για το όνομα Apollo που έδωσαν οι Κινέζοι στο σύστημά αυτόνομης οδήγησης καθώς και στο πρώτο αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι είναι καθαρά ΕλληνικόΤυχαίο ? ( Πιστεύεται στις συμπτώσεις ; H Kίνα, μια χώρα δισεκατομμυρίων πολιτών και χιλιάδων ετών ιστορίας, δεν είχε Κινέζικο ονοματάκι να δώσει στο σύστημά της ; )

Apollo = Ο Απόλλωνας είναι Ολύμπιος θεός του ήλιου και του φωτός, της μουσικής και της ποίησης, της θεραπείας και των πληγών, της προφητείας και της γνώσης, της τάξης και της ομορφιάς, της τοξοβολίας και της γεωργίας.


Επανάσταση: Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι , διότι ότι δεν συνέδραμαν να κατασκευάσουμε ΕΜΕΙΣ ως χώρα πριν από δεκαετίες το κατασκεύασαν ετεροχρονισμένα οι Κινέζοι

Ο κινεζικός γίγαντας Baidu παρουσίασε το Apollo RT6, ένα ηλεκτρικό αυτονομίας επιπέδου 4 χωρίς τιμόνι και πετάλια, και είναι έτοιμος να το βγάλει στην αγορά σε τιμή λίγο πάνω από 36 χιλιάδες ευρώ.

Η Baidu συνοδεύεται από το χαρακτηρισμό «Google της Κίνας», καθώς η πρώτη και σπουδαιότερη δραστηριότητά της ήταν η δημιουργία ενός μηχανισμού αναζήτησης στο internet. Όμως, τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει στρέψει την προσοχή και τις επενδύσεις της στην ηλεκτροκίνηση και στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. 

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Κινέζοι είναι οι πρώτοι στον πλανήτη στην κλωνοποίηση καθώς και στην εξέλιξη ήδη δεδομένων τεχνολογιών, Αμερικανικών κ.α. Το περίεργο, όπως και στην περίπτωση Μάσκ και Tesla, είναι η αργοπορία ανάπτυξης όσων εμείς γνωρίζαμε πολλές δεκαετίες πριν από δαύτους. 

Ασφαλώς προκύπτει ένα βασικό ερώτημα αναφορικά με τα αυτόνομα οχήματα: Υπάρχουν αρκετοί σήμερα οι οποίοι θα εμπιστευτούν ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης ; Με βασικό δεδομένο ότι καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι εμπιστεύονται την ζωή τους σε ''επαγγελματίες'' οδηγούς οι οποίοι μπορεί να είναι μεθυσμένοι, να αντιμετωπίζουν ψυχολογικά και άλλα προβλήματα υγείας, η αυτόνομη οδήγηση στο κατάλληλα διαμορφωμένο οδικό δίκτυο σε λίγα χρόνια θα διαμορφώνει λιγότερα ατυχήματα.  

Η Baidu ανέπτυξε το λογισμικό Apollo, το οποίο διαθέτει σε δεκάδες εταιρείες -συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών - και το εφάρμοσε στο στόλο των αυτόνομων ταξί που ξεκίνησε να δημιουργεί από το καλοκαίρι του 2021, και έπειτα στο ηλεκτρικό ROBO-01 που αποκάλυψε πρόσφατα.

Λίγο νωρίτερα, στις αρχές του '21, είχε ανακοινώσει τη συνεργασία της με τη Geely για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και δύο μήνες μετά τη δημιουργία της εταιρείας ρομποτικών εφαρμογών JIDU με επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ. 

Δείτε βίντεο

Τώρα, ο Απόλλωνας RT6 χρησιμοποιεί την 6η γενιά του λογισμικού αυτόνομης οδήγησης της Baidu, και είναι το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που δημιουργήθηκε εν λευκώ

Το Apollo RT6 είναι ένα κανονικό MPV-Van με Crossover στοιχεία, για το οποίο η Baidu τρέφει φιλόδοξες εμπορικές προσδοκίες - ειδικά με δεδομένο ότι θα το διαθέτει στην Κίνα έναντι 250 χιλιάδων γουάν (δηλαδή 36.260 ευρώ). Τα 36.260 ευρώ για χιλιάδες νεόπλουτους Κινέζους είναι ασήμαντο ποσό  , ασφαλώς δεν ισχύει το ανάλογο με μερικά δις φτωχούς , και με αυτήν την κίνηση αντιτίθεται στον Αμερικάνικο ανταγωνισμό αυτόνομων ηλεκτρικών ο οποίος είναι δεδομένος στην τριπλάσια τιμή πώλησης.

ΥΓ: Όσα μεταδόσαμε από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM πριν από τρεις δεκαετίες διαπιστώνεται να υλοποιούνται και να είναι λειτουργικά ? Γίνονται, γίνονται ; 

- Μέχρι τέλους να βάζετε κόμματα και πολιτικούς σε όλα τα ''κόλπα''. Αυτά τα λέμε διότι ορισμένοι/ες βλέπουν όσα θέλει το σύστημα να δουν. Χωρίς πολιτική στήριξη δεν γίνετε σχεδόν τίποτα σε καμία χώρα του πλανήτη. Ειδικά σε αυτούς τους τομείς - τεχνολογίας - η πολιτική συμβολή είναι καθοριστικής σημασίας. Σε όλες τις χώρες , όπως και στην δική μας, η πλειονότητα των οικονομικών ολιγαρχών - κολλοσών φτιάχτηκε με πολιτική συμβολή.

- Αναφορικά για την Κίνα - τον σημερινό τεχνολογικό γίγαντα - επίσης οι ακροατές/ιες του πολλάκις κατασχεμένου τοπικού Ρ/Σ γνωρίζουν ότι σε ανύποπτο χρόνο είχαν ενημερωθεί πλήρως τι θα ισχύσει μελλοντικά.

- Για πολλοστή φορά θα τα χώσω στους 'αριστερούς' Συριζαίους. Πέντε χρόνια ''πρώτη φορά αριστερά'' και δεν με συνέδραμαν ούτε σε αυτόν τον τομέα. Η ΝΔ ετοιμάζεται να διαθέσει πλειάδα εκατομμυρίων για αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων ενώ οι αριστεροί σφυρίζουν αδιάφορα ! 

- Ρε καινοτόμοι αριστεροί εμείς με τόσα εκατομμύρια και αξιοποιώντας τα κατάλληλα άτομα - επιστήμονες & τεχνικούς δεν θα μπορούσαμε να παράξουμε Ελληνικά Ηλεκτρικά Λεωφορεία ; Τι είμαστε ως λαός ? 

- Και ύστερα σου λένε οι Κινέζοι Απόλλων - (Apollo). . . ενώ εμείς ως χώρα νεοελλήνων ακόμα βρισκόμαστε στην σκιά όλων , μη σου πω στα @*****@  του Σόλων ! 

- Είδες τι ισχύει λόγω ακαταλληλότητας πολιτικών στη δική μας χώρα ? Η Baidu μια μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο είχε δεν διέθετε βιομηχανία παραγωγής αυτοκινήτων. Έτσι δεν είναι ? Εμείς γιατί υιοθετήσαμε μόνο Αμερικανιές ; Γιατί δεν υπήρξε και στη δική μας χώρα η αντιστοιχία της Google - Baidu όπως στην Κίνα ? Απο τεχνολογικό το κάναμε πολιτικό ζήτημα ,όμως ,ευελπιστώ να προκύψουν υγιή συμπεράσματα.




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επανάσταση: Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι ( video ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">