ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Άγιο Όρος, μαίνεται στην Κόνιτσα Ιωαννίνων – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς


Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που καίει από χθες (Σάββατο 6/8) σε αγροτοδασική έκταση στο Άγιο Όρος, χωρίς να απειλούνται μονές. Φωτιά είναι σε εξέλιξη και σε δύσβατο σημείο δασικής έκτασης στην περιοχή Αμάραντος στην Κόνιτσα Ιωαννίνων.

Εν τω μεταξύ, πολύ υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Αττική, νότια Εύβοια, Χίο και Ψαρά.

Βίντεο από την φωτιά στον Αμάραντο Κόνιτσας Ιωαννίνων:

Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή 7/8. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/oKVlBqD
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Άγιο Όρος, μαίνεται στην Κόνιτσα Ιωαννίνων – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">