ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ιωάννινα: Παρέμβαση Μ. Βορίδη για τον αντιδήμαρχο – Παύση καθηκόντων και πειθαρχική διερεύνηση


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό βασανισμού όνου, που σημειώθηκε στις 27 Αυγούστου στον Δήμο Ζίτσας και λαμβάνοντας υπόψη, ότι ο συλληφθείς, που φέρεται να έχει τελέσει την πράξη είναι Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας, ζήτησε από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας να εξετάσει το περιστατικό και να κινήσει άμεσα τη σχετική πειθαρχική διαδικασία.
Παράλληλα, ο Υπουργός είχε επικοινωνία με τον Δήμαρχο, Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο από τον οποίο ζήτησε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση παύση του Αντιδημάρχου του.
Ο κ. Βορίδης επισημαίνει, ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον όταν φερόμενοι ως υπαίτιοι είναι αιρετοί, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και βασανισμού ζώων.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε νομοθετήσει τη μετατροπή της κακοποίησης και βασανισμού ζώων από πλημμέλημα σε κακούργημα, με διάταξη την οποία υπερψήφισαν όλα, ανεξαιρέτως, τα κόμματα της Βουλής.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Δήμος Ζίτσας λίγα λεπτά αργότερα ανακοίνωσε ότι ο Αντιδήμαρχος παύεται από τα καθήκοντά του μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναλυτικά αναφέρεται:

“Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας. Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντά του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη, για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.
Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση κα θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών”.
Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/QUaFAY1
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ιωάννινα: Παρέμβαση Μ. Βορίδη για τον αντιδήμαρχο – Παύση καθηκόντων και πειθαρχική διερεύνηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">