ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Με πολλές καταιγίδες στα ηπειρωτικά όλη η εβδομάδα


Ο καιρός θα παραμείνει για πολλές ημέρες άστατος στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, αλλά και σε Σποράδες και Εύβοια ενώ αναμένεται σημαντική ηλεκτρική δραστηριότητα. Τα φαινόμενα την Τρίτη και την Τετάρτη θα είναι περισσότερα και θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας. Την Τετάρτη θα επηρεαστεί και το νότιο Αιγαίο και το Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση.

Ενδεικτικά την Τρίτη και την Τετάρτη στην Αττική μόλις θα ξεπερνά τους 30 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα θα είναι κάτω από 30 βαθμούς. Θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός και το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής, μάλιστα την Πέμπτη για ακόμη μια ημέρα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση από την Κυριακή και με άνοδο της θερμοκρασίας.

Σήμερα, Δευτέρα 22 Αυγούστου, αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Το μεσημέρι-απόγευμα τοπικές καταιγίδες και σε ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο, καθώς σε ορεινές περιοχές στην Ήπειρο, δυτική Στερεά και την Κρήτη. Το βράδυ πάντως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο και την Κρήτη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες, και από το βράδυ θα σημειωθεί βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη και πάλι σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα κυρίως το μεσημέρι απόγευμα. Στο Ιόνιο και το Αιγαίο λίγα σύννεφα, μόνο σε ορεινές περιοχές της Κρήτης θα βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.)FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/1MNjbgA
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Με πολλές καταιγίδες στα ηπειρωτικά όλη η εβδομάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">