ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σκάνδαλο υποκλοπών


Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο υποκλοπών στη χώρα μας καθώς το Reuters κάνει εκτενή αναφορά στην ομολογία του διοικητή της ΕΥΠ ότι ο Θανάσης Κουκάκης τελούσε υπό παρακολούθηση. 

 «Η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών παραδέχεται ότι κατασκοπεύει δημοσιογράφο - πηγές» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, με το Reuters να τονίζει τα εξής: «Ο επικεφαλής των ελληνικών πληροφοριών είπε σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι η υπηρεσία του κατασκόπευσε έναν δημοσιογράφο, ανέφεραν δύο παρούσες πηγές, σε μια αποκάλυψη που συμπίπτει με την αυξανόμενη πίεση στην κυβέρνηση να ρίξει φως στη χρήση κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης».

Στην ακρόαση της 29ης Ιουλίου, ο Παναγιώτης Κοντολέων, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της ΕΥΠ, είπε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι η υπηρεσία του κατασκόπευε τον Θανάση Κουκάκη, οικονομικό δημοσιογράφο που εργάζεται για το CNN Greece.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Δεν αποτελεί πλέον μυστήριο, αρχικά γιατί λαμβάναμε μηνύματα παραβίασης κωδικών, αμέσως μετά στη συνεχεία, ανιχνεύσαμε spyware , και τέλος, πως παραβιάστηκε το κανάλι glyfadaweb στο youtube ώστε να το κλείσουν. 

Το είπαν καθαρά στη Βουλή κατασκοπεύουν δημοσιογράφους και πηγές, ενώ αυτοί της ΕΥΠ στη χώρα μας δεν είναι οι μοναδικοί. 

Πλην αυτών υφίστανται και έτεροι με τις ίδιες μεθοδολογίες spyware, απο μυστικές κ.α. υπηρεσίες τρίτων χωρών μέχρι χάκερ,  όμως θα μας παρέχετε μια εξήγηση πως συμπίπτει χρονικά το θέμα υποκλοπές με το spyware που χάκαραν το κανάλι glyfadaweb στο youtube και μας το έκλεισαν αναίτια ;

Δείτε εδώ ένα από τα πειστήρια παραβίασης. Τονίζουμε ότι έγιναν κάποιες προσπάθειες μέχρι αυτοί που επιχειρούσαν να πετύχουν το σκοπό τους. Ασφαλώς εμείς δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιοι έκλεισαν το κανάλι.




Ειδικότερα, έπειτα από spyware εξασφάλισαν τον κωδικό του καναλιού glyfadaweb στο youtube, χάκαραν το κανάλι με ονομασία και ύλη προσβλητικού χαρακτήρα , και από το youtube μας έκαναν σύσταση. Την επόμενη ημέρα το κανάλι είχε εξαφανιστεί μαζί με τους συνδρομητές του , ενώ το youtube στην σύστασή του δεν έκανε αναφορά για κλείσιμο καναλιού !

Επιπροσθέτως, όσοι έπειτα από spyware εξασφαλίζουν τους κωδικούς καναλιών, σελίδων, κινητών τηλεφώνων, κ.α., εκτός της παρακολούθησης από την κάμερά σας και το μικρόφωνό σας καθώς και στα αρχεία σας, μπορούν οι ίδιοι να σβήσουν τα κανάλια και τις σελίδες, και τόσο το youtube, όσο και ο παροχός σας να θεωρούν ότι τα σβήσατε εσείς !

# Αν διαπιστώσετε και δόλιο κλείσιμο της ιστοσελίδας, που ήδη υπολειτουργεί, εκτός του καναλιού στο youtube , θα  αναδείξετε το θέμα οι κατά τόπους της πολιτικής και του τοπικού τύπου η θα παραμείνετε αδρανείς ?

Το εν λόγω κανάλι, εκτός του Ελληνικού, είχε μερικά θέματα τα οποία ενοχλούσαν πέραν του δέοντος «δεξιούς και ακροδεξιούς κύκλους» , καθώς και «αλλοεθνείς» μας σύμφωνα με τον σχολιασμό που είχε γίνει. Υπήρχαν μερικές δεκάδες υβριστικά μηνύματα στα οποία ουδέποτε απάντησα.

Θα μοιράζεται κάθε ένας από εμάς την προσωπική του ζωή και δεδομένα με «Κυπατζίδες» «Χάκερ» και «Ολιγάρχες» ; Μπορείται να γνωρίζεται ποιοι είναι οι επόμενοι έπειτα του Κουκάκη, η μήπως γνωρίζεται ποιοι/ες ήταν στο «στόχαστρο» στον ενδιάμεσο και προγενέστερο χρόνο ;

- Υπολειτουργούμε διότι ετοιμάζουμε ένα «σύστημα» και ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας ώστε οι υπολογιστές μας να μην είναι συνδεμένοι με το δίκτυο , άρα να μην υπάρχει το ενδεχόμενο υποκλοπών , spyware , χάκερ, κ.α. ( Θα έχουμε έναν υπολογιστή στο δίκτυο ο οποίος ασφαλώς θα είναι εκτεθειμένος, όμως όλα τα υπόλοιπα συστήματα μας θα είναι ΕΚΤΟΣ ίντερνετ.) 

- Τουλάχιστον εμείς δεν διεπόμαστε από εμμονές με το ίντερνετ, διότι έχουμε υπάρξει σε εποχές χωρίς διαδίκτυο και κάλλιστα μπορούμε να ανοίξουμε ένα «μέσο» χωρίς ίντερνετ το οποίο ούτε να χακάρεται ούτε να κλείνεται !

- Ειδικά σε επίπεδο Δήμου Γλυφάδας προσωπικά γνωρίζω μερικές χιλιάδες άτομα τα οποία θα πλήρωναν ένα ευρώ την εβδομάδα για μια εβδομαδιαία τοπική έκδοση. Άπλα πράγματα. Ξέρετε πόσες φορές μου έχουν αναφέρει το παντελές έλλειμα τοπικών εφημερίδων , ειδικότερα οι κάτοικοι της Άνω Γλυφάδας ; Εννοώ ότι υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι επιθυμούν εκτενή ενημέρωση σε συγκεκριμένα ζητήματα και ασφαλώς όχι όπως παρουσιάζονται στις τοπικές διαδικτυακές ιστοσελίδες. 

Κάτι γνωρίζουμε από εκτενή ενημέρωση, διότι σε ένα θέμα που είναι οι υποκλοπές θα διαβάσετε πολλά περισσότερα εμπλουτίζοντας τις γνώσεις σας, ενώ στον αντίποδα δείτε τι έχει γραφτεί σε πλειάδα ιστοσελίδων. Απλά μόνο οι υποκλοπές.

- Να θυμάστε όσα αναφέρονται στο παρόν , διότι έπειτα από τις υποκλοπές , τους χάκερ , τις παρακολουθήσεις , κ.α., και δεδομένου ότι οτιδήποτε έχει υπάρξει προγενέστερα γίνετε ξανά της μόδας, και οι έντυπες εκδόσεις θα γίνουν κάποια στιγμή βασικό δεδομένο στο μέλλον όσο ασκούν την διακυβέρνηση δεξιάς καταβολής κόμματα.

- Παράλληλα εμείς ασχολούμαστε και με την ΑΙ - τεχνητή νοημοσύνη - εκτός σύνδεσης - εκτός wifi και διαδικτύου, και άλλωστε σε παγκόσμια κλίμακα σήμερα φουντώνει το κίνημα - εκτός σύνδεσης -  των εκτός όσων προτάσσουν οι πολυεθνικές που ακόμα και μια κάμερα ασφαλείας πρέπει να την βάλεις στον server του κατασκευαστή ώστε να λειτουργήσει διαφορετικά δεν λειτουργεί ! ( Γνωρίζεις ποιοι παρακολουθούν ; ) 

- Έχετε διερωτηθεί , έστω μια φορά , γιατί απαιτείται κάτι που αγοράζεις εσύ , όπως μια κάμερα ασφαλείας , άρα ιδιοκτήτης είσαι εσύ, και την βάζεις στο σπίτι και την επιχείρησή σου , να χρειάζεται τον server του κατασκευαστή ώστε να λειτουργήσει αντί να είναι αυτόνομη στο δικό σου εσωτερικό δίκτυο όπως λειτουργεί μια webcam ; ( Μήπως δεν γίνετε ; Ασφαλώς γίνεται , για όσους γνωρίζουν λίγα πράγματα από πληροφορική, όμως για την πλειονότητα ''δεν γίνετε''. Η πλειονότητα χρησιμοποιεί τον server του κατασκευαστή και είναι δέσμια στις «αναβαθμίσεις» του κατασκευαστή !)


- Το αντίστοιχο και με τα αυτοκίνητα του μεγιστάνα του πλούτου , λειτουργούν χωρίς σύνδεση με τον server του κατασκευαστή ; Μια σειρά από κάμερες και οι εικόνες από όλες τις κάμερες, και της καμπίνας του οδηγού, όλων των οχημάτων που έχει πουλήσει, καταλήγουν στον server του κατασκευαστή ! Τι είδους 
«κόλπα» είναι αυτά ? Κάτι που ανήκει σε εμάς θα το «μοιραζόμαστε» με τους κατασκευαστές ; ( Δεν γνωρίζω τι έχει κάνει ο «Κούλης» στο εσωτερικό του Tesla που είχε πρόσφατα, όμως, όλες οι εικόνες και ο ήχος υπάρχουν στον server της τέσλα , το οποίο σημαίνει ότι και πρωθυπουργός να είσαι δεν «προστατεύεσαι» , καταγράφονται όλα ! ) Ευελπιστούμε να μην ξέφυγε οτιδήποτε απόρρητο προσωπικών δεδομένων όταν ο πρωθυπουργός δοκιμάζει τις εισαγόμενες τεχνολογίες.


- Τελικά να κάνουμε ένα FORMAT και να εγκαταστήσουμε από την αρχή τα λειτουργικά συστήματα σε οτιδήποτε έχουμε , διότι υπάρχουν υπολείμματα , χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο , η υπάρχει καλύτερη λύση ; 

Λέτε να μας το απαντήσουν το ερώτημα αυτοί που σπέρνουν Spyware  ; ( Ενεργητικοί μόνο στο να σπέρνετε ιούς είστε ; Έπρεπε να είμαι ο Πολατίδης να σας περάσω δέκα γενεές «μπινελίκια» )

Spyware

Το Spyware (ένα λογισμικό κατασκοπείας) είναι λογισμικό με κακόβουλη συμπεριφορά που στοχεύει στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με ένα άτομο ή έναν οργανισμό και την αποστολή  σε άλλη οντότητα με τρόπο που βλάπτει τον χρήστη—για παράδειγμα, παραβιάζοντας το απόρρητό του ή θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της συσκευής του. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να υπάρχει σε κακόβουλο λογισμικό καθώς και σε νόμιμο λογισμικό. Οι ιστότοποι ενδέχεται να εμπλέκονται σε συμπεριφορές λογισμικού κατασκοπίας όπως η παρακολούθηση ιστού. Οι συσκευές υλικού ενδέχεται επίσης να επηρεαστούν. Το spyware συνδέεται συχνά με τη διαφήμιση. ( Όπως στη δική μας περίπτωση έχουν μείνει υπολείμματα διαφημιστικού χαρακτήρα. )

Εάν ένα πρόγραμμα spyware δεν είναι μπλοκαρισμένο και καταφέρει να εγκατασταθεί μόνο του, μπορεί να αντισταθεί στις προσπάθειες τερματισμού ή απεγκατάστασής του. Ορισμένα προγράμματα λειτουργούν σε ζεύγη: όταν ένας σαρωτής anti-spyware (ή ο χρήστης) τερματίζει μια διαδικασία που εκτελείται, η άλλη αναπαράγει ξανά το σκοτωμένο πρόγραμμα. Ομοίως, κάποιο λογισμικό κατασκοπίας θα εντοπίσει προσπάθειες κατάργησης κλειδιών μητρώου και θα τα προσθέσει ξανά αμέσως.

Ενδεχομένως μπορεί να έχουν στα συστήματά τους χιλιάδες Spyware χωρίς ακόμα να το έχουν αντιληφθεί διότι λειτουργεί ως δούρειος ίππος. 

Κύριοι και κυρίες συμπολίτες μην κάνετε τον κόπο να σκεφτείτε πόσοι έχουν αποκλειστική αποστολή τους να σας παρακολουθήσουν, απλά μετρήστε γραφεία και παράθυρα. Αν σας δείξουμε συνολικά τα κτίρια και τα γραφεία όλων των μυστικών υπηρεσιών , όλων των χωρών μπορεί να τρομάξετε ! Το κύριο είναι ότι σήμερα, δεδομένης της πολυπολιτισμικότητας στη χώρα μας, μπορεί ο πράκτορας να είναι ο αγαπητός σου αλλοεθνής η ομοεθνής γείτονας.

Άλλωστε, ποιος η ποια γνωρίζει αν θα είναι ο επόμενος/η που επιλέχτηκε για τον άλφα η βήτα λόγο ? Προσωπικά και να με παρακολουθούν αδιάφορο μου είναι, δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα μεμπτό, όμως , ως πράξη - ενέργεια δεν συνάδει με δημοκρατία. (Πάντως το «καναλάκι» μας στο tube κάποιοι το έκλεισαν, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός , όπως και τα υπολείμματα.)

Θέλω να πιστεύω ότι οι κατά τόπους πολιτευόμενοι , εσάς που ουδέποτε άγγιξε κανείς , ενώ μας έχετε κουράσει λέγοντας για την ''αγωνιστικότητά'' σας, εννοώ εσάς που το 2014 ορισμένοι/ες περάσατε στην τοπική μας κοινωνία ότι ούτε ξώφαλτσα δεν είστε αριστεροί με τις υπονομεύσεις σε βάρος μου, στις προσεχείς εκλογές θα μου έχετε μια τιμητική θέση υποψηφίου βουλευτή η ευρωβουλευτή, διαφορετικά θα πληρώσετε το μάρμαρο εσείς που παριστάνεται τους «εκπροσώπους» μας χωρίς αντίκρυσμα.  

Πείτε στους συμπολίτες μας έκλεισαν κάτι δικό σας έστω μια φορά ; Γιατί προσωπικά μετρώ 45 χρόνια εκδιώξεις - διώξεις - κατασχέσεις, κλεισίματα, μηνύσεις, κ.α. ; Ποιο είναι το κοινωνικό και πολιτικό μου όφελος ; 

- Σημειώνω ότι όσα βίντεο χάθηκαν, διότι έκλεισαν το κανάλι, θα βρούμε τρόπο να υπάρχουν δημόσια όσους και να έχουν ενοχλήσει η ενοχλούν. Άλλωστε τα περισσότερα τα τράβηξα ο ίδιος, αποτελούν μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής μου, ασχέτως αν σε κανένα δεν εμφανίζομαι ο ίδιος, άρα δεν εξυπηρετείται το προσωπικό μου όφελος είναι ιστορικά δεδομένα. Τάσσεστε και εσείς στη λογική παραποίησης της ιστορίας διότι η αλλοίωση εξυπηρετεί ορισμένα συμφέροντα ; Οι 100 - 500 - 1000 η περισσότεροι που είδαν, η θα δουν κάποια βίντεο, διαμορφώνουν το μέλλον και την Ιστορία, αν δεν τα δουν τι διαμορφώνουν ; Την παντελή - καθολική άγνοια ? 

ΥΓ:  Φανταστείτε τώρα να έκανα και πράξη όσα προσωπικά ήθελα να υπάρχουν δημόσια στο tube με εκτενείς συζητήσεις θεματικού πολιτικού χαρακτήρα με σειρά συμπολιτών μας. Θα έμενε μια εβδομάδα ανοικτό ; 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σκάνδαλο υποκλοπών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">