ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό – Στο επίκεντρο η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, σήμερα Τρίτη (23/8) στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, σε τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). Βασικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ πρόκειται να γίνει η αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης, τόσο από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αναμένονται οι επιχειρησιακές αναλύσεις που αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων φρούρησης, καθώς επίσης και ενημέρωση για τα έργα αποτροπής σε όλο το μήκος των 212 χλμ στον Έβρο.

Πάντως οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, πρέπει ν’ αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και από διαφορετικά σημεία τους παράνομους διακινητές οι οποίοι οδηγούν ομάδες παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα και την ΕΕ.

Ενδεικτικό αυτού είναι η δημόσια τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δήλωσε πως τις προηγούμενες ημέρες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα μόνο σε μια ημέρα από τον Έβρο περίπου 1.500 άτομα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/kYawzyO
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό – Στο επίκεντρο η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">