ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βουλή: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τα ναυπηγεία Ελευσίνας-Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή


Με τη θετική ψήφο της ΝΔ ψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα» και κατά την δεύτερη ανάγνωση του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και εισάγεται σήμερα  στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν, όπως και στις τρείς προηγούμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής, να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 επέμειναν στην καταψήφισή του.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης  υπογράμμισε πως το σχέδιο πάνω στο οποίο εργάστηκε η Κυβέρνηση ήταν η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη του Ναυπηγείου να μην βασίζεται αποκλειστικά στα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, όπως είχε γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν και αυτό οδήγησε σε μεγάλες ζημιές τόσο στο ΠΝ όσο και στο ίδιο το ναυπηγείο, αλλά να γίνει καταρχήν ένα ανταγωνιστικό ναυπηγείο που θα διεκδικήσει μερίδιο από την διεθνή εμπορική ναυτιλιακή αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/3bUiq8T
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βουλή: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τα ναυπηγεία Ελευσίνας-Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">