ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παραιτήθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών οι Κοντολέων – Δημητριάδης


Από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ανακοινώθηκαν 
δύο παραιτήσεις με διαφορά λίγων λεπτών. Η πρώτη αφορά τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, και η δεύτερη τον διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων. 

Σχετικά με την ανακοίνωση παραίτησης του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτη Κοντολέων, κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, αναφέρουν ότι ''Πρόκειται για νόμιμη επισύνδεση με εισαγγελική άδεια, για την οποία δεν υπήρχε ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτός τον οποίο αφορά θα ενημερωθεί αρμοδίως για όλες τις λεπτομέρειες και για το πώς ελήφθη η απόφαση από την ΕΥΠ''.

''Κάποιες λανθασμένες ενέργειες δεν μειώνουν τις σημαντικές εθνικές υπηρεσίες που έχει προσφέρει η ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια'' σημειώνεται.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Γρηγόρη Δημητριάδη

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως το τοξικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην πολιτική ζωή και είχε στοχοποιήσει τον κ. Δημητριάδη ήταν οι λόγοι της παραίτησής του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη δεν σχετίζεται με την υπόθεση για το κακόβουλο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Τσίπρας: Ομολογία ενοχής η παραίτηση Δημητριάδη

Στην παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη αναφέρθηκε με δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η παραίτηση Δημητριάδη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ομολογία ενοχής και δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση τις ευθύνες του Πρωθυπουργού, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει».

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ακόμη ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό γιατί πρόκειται για ένα ζήτημα Δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στο ότι ''τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι, όλα θα βγουν στο φως''.

ΚΚΕ: Οι παραιτήσεις του Γεν. Γραμματέα του πρωθυπουργού και του Διοικητή της ΕΥΠ ούτε ακυρώνουν τις ευθύνες του πρωθυπουργού, ούτε αναιρούν την αναγκαιότητα έρευνας

«Οι παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού και του Διοικητή της ΕΥΠ ούτε ακυρώνουν τις ευθύνες του πρωθυπουργού, στον οποίον άλλωστε λογοδοτούσαν άμεσα τα παραπάνω πρόσωπα, ούτε αναιρούν την αναγκαιότητα να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις. Πολύ περισσότερο που από τις ίδιες τις παραιτήσεις γεννιούνται νέα μεγάλα ερωτηματικά. Άλλωστε, το θεσμικό πλαίσιο που διευκολύνει τέτοιου είδους πρακτικές είναι πολιτικό ζήτημα, που υπερβαίνει τα διαφορά πρόσωπα που αναλαμβάνουν το ρόλο της “Ιφιγένειας” για να κρυφτούν οι βασικές πολιτικές ευθύνες» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.


ΓΛΥΦΑΔΑ WEB:
Εμείς αναμένουμε να βγούν πράγματι όλα στο φώς, και να παρέχουν και σε εμάς μια εξήγηση από την πλευρά της Πολιτείας γιατί βρεθήκαμε χωρίς το κανάλι και τους συνδρομητές του στο youtube. 

Σε ενδεχόμενο που η παρέμβαση αλίευσης κωδικών, ώστε να μας κλείσουν το κανάλι στο YouTube, δεν έχει ουδεμία σχέση με όσα αφορούν  ''λανθασμένες ενέργειες'' από την πλευρά, κρατικών κ.α. υπηρεσιών, επιθυμούμε να το γνωρίζουμε.

Οδηγηθήκαμε πλέον στο κομβικό σημείο που όλα και όλοι κρίνονται. Εμείς δεν είμαστε ειδικοί στους ιούς κατασκοπείας και το χάκιγκ ώστε να διεξάγουμε έρευνα τι έχει ισχύσει, όμως , ποιοι επιχειρούσαν και πέτυχαν να μας κλείσουν το κανάλι και γιατί ;

Αν ορισμένοι ήθελαν να εξαφανίσουν ορισμένα βίντεο που αφορούν το Ελληνικό πράγματι προσωρινά το πέτυχαν. Εξαφάνισαν τα βίντεο από τοπικές πορείες, κινητοποιήσεις, δηλώσεις πολιτικών, εκκλησιαστικών, και δημοτικών παραγόντων σχετικά με το τέως αεροδρόμιο. 

Τα βίντεο θα επιστρέψουν, διότι πριν την παραχώρηση του Ελληνικού στην Lamda Developmend σε τοπικό επίπεδο υφίσταντο συγκεκριμένες θέσεις, προτάσεις, αξιώσεις απο την πλευρά της τοπικής μας κοινωνίας τα οποία αποτελούν ιστορικά δεδομένα δεκαετιών. Δεδομένου του παρόντος, όπως διαμορφώθηκε σε πολιτικό επίπεδο, θα εξαφανίζουμε το παρελθόν ;

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν στην Ελλάδα οι διαμά­χες για την «ιστορία»

Η «ιστορία» είναι μέρος της κουλτούρας και καθώς αυτή αλλάζει, αλλάζουν και οι τρόποι με τους οποίους αντι­λαμβανόμαστε το παρελθόν, το μετατρέπουμε σε ιστορία. Οι διαμάχες γύρω από την «ιστορία» δεν μπορούν να κατανοηθούν χωρίς τις συγκεκριμένες συνθήκες μέσα στις οποίες διεξάγονται, χωρίς τα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά συμφραζόμενά τους.

Προφανώς «κάποιοι» επιχειρούν να αλλοιώσουν σε ένα βαθμό την τοπική κοινωνικοπολιτική «Ιστορία».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παραιτήθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών οι Κοντολέων – Δημητριάδης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">