ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Ζαουαχίρι σκοτώθηκε σε επίθεση με drone των ΗΠΑ στο κέντρο της Καμπούλ


Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν μια  επιχείρηση εναντίον ενός σημαντικού στόχου της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκότωσαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαουαχίρι, με πύραυλο μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο μπαλκόνι του σπιτιού του στο κέντρο της Καμπούλ του Αφγανιστάν, το μεγαλύτερο πλήγμα για τους μαχητές από τότε που χτυπήθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011.

Η επιχείρηση της εξόντωσης του αλ Ζαουάχρι χρειάστηκε σχεδόν έξι μήνες για να σχεδιαστεί. Η επίθεση έγινε με drone που πέταξε πάνω από την Καμπούλ και εκτόξευσε δύο πυραύλους Ninja Hellfire, οι οποίοι περιέχουν εκατοντάδες μεταλλικά καρφιά και μακριές ατσάλινες λεπίδες, ικανές να τεμαχίσουν τον στόχο τους.

Οι φωτογραφίες του κτηρίου όπου ζούσε ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και στο μπαλκόνι του οποίου έπεσε νεκρός, όπως ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, δείχνουν πως μόνο μερικά παράθυρα ήταν καμένα και όλα τα άλλα ήταν ανέπαφα. 

Στις 25 Ιουλίου, ο Αμερικανός πρόεδρος συγκάλεσε συνεδρίαση μελών-κλειδιών της κυβέρνησής του και συμβούλων για να λάβει την τελευταία ενημέρωση και να συζητήσει μαζί τους το πώς η εξόντωση του ηγέτη της Αλ Κάιντα θα επηρέαζε τη σχέση της Ουάσινγκτον με τους Ταλιμπάν, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Αφού άκουσε τις απόψεις των υπουργών και των συμβούλων του, ο κ. Μπάιντεν ενέκρινε την πρόταση να διεξαχθεί «ακριβές αεροπορικό πλήγμα», με προϋπόθεση ότι θα ελαχιστοποιείτο ο κίνδυνος να υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων.

Το πλήγμα διεξήχθη στις 21:48 του Σαββάτου από UAV οπλισμένο με πυραύλους Hellfire.

«Το Σάββατο, υπό τις διαταγές μου, οι ΗΠΑ διεξήγαγαν αεροπορικό πλήγμα στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, το οποίο σκότωσε τον εμίρη της Αλ Κάιντα, τον Αϊμάν αλ Ζαουάχρι. Αποδόθηκε δικαιοσύνη», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια έκτακτου τηλεοπτικού διαγγέλματός του από τον Λευκό Οίκο.

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Αντιλαμβάνεστε επαρκώς πως αντιλαμβάνονται την απόδοση δικαιοσύνης τα «Αμερικανά» καθώς και τα παραρτήματά τους στη χώρα μας . Για εμάς προσωπικά αυτές οι ενέργειες δεν συνάδουν με δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη σημαίνει να δικαστεί κάθε άτομο για τις όποιες ενέργειές του. Οι Η.Π.Α είναι του δόγματος οφθαλμός αντί οφθαλμού, με ενέργειες οι οποίες είναι αντίστοιχα τρομοκρατικού χαρακτήρα.

- Προφανώς και το δόλιο κλείσιμο του καναλιού glyfadaweb στο youtube, σβήνοντας δεκάδες βίντεο από το Ελληνικό, καθώς και η διαγραφή των 900 συνδρομητών του καναλιού, μάλλον στο πλαίσιο της ''απόδοσης δικαιοσύνης'' κατά τα «Αμερικανά» & «τσιράκια» πρέπει να έγινε !

- Επιχειρείται να αλλοιωθεί η τοπική ιστορική πραγματικότητα, καθώς επίσης, υπάρχει έντονη αντιαριστερή δραστηριότητα. Από εμάς υφίσταται έντονη αντιδεξιά δραστηριότητα ; Είναι αυταπόδεικτο ότι αναμεταδίδοντας κανάλια και θεματολογία τις Ε.Ρ.Τ σαφέστατα προωθούνται τα συμφέροντα των δεξιών.

- Σταδιακά από συγκεκριμένους κύκλους αφαιρούνται όσα στοιχεία υπήρχαν για ένα τοπικό ραδιόφωνο που υπήρχε παλαιότερα στην πόλη μας, παράλληλα δε γίνετε μια συντονισμένη προσπάθεια να μην υπάρχουν στην Βικιπαίδεια πληθώρα ιστορικών στοιχείων τα οποία αφορούν την συνοικία του Βοσπόρου Γλυφάδας. ( Ορισμένοι τα αφαιρούν συστηματικά )

- Τελικά δεν μπορώ να γνωρίζω πόσοι και ποιοι πλέον εμπλέκονται στα προαναφερόμενα. Χωρίς παραβιάσεις κλείνουν τα κανάλια , εξαφανίζουν βίντεο και συνδρομητές, και έπειτα επικαλούνται σενάρια επιστημονικής φαντασίας στα οποία ουδεμία συμμετοχή είχαμε εμείς.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Ζαουαχίρι σκοτώθηκε σε επίθεση με drone των ΗΠΑ στο κέντρο της Καμπούλ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">