ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«ΑΡΓΩ 2022»: Απτή απόδειξη της ελληνογαλλικής συνεργασίας η άσκηση στο Αιγαίο (video)


Από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και της Γαλλίας έχουν «σφραγίσει» την περιοχή μεταξύ Μαγνησίας, Σκύρου και Άη Στράτη κάνοντας επίδειξη ισχύος και στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές συμμαχίες και είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για να απαντήσει σε κάθε πρόκληση.

Η άσκηση διεξάγεται  σε χρονική στιγμή που η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνεται επικίνδυνα. Η χώρα μας ενισχύει τη συνεργασία της με δυνάμεις που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Η γαλλική ηγεσία ήδη έχει εκφράσει τη βούληση της για περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την απόφαση για μόνιμη στρατιωτική παρουσία σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Στην «ΑΡΓΩ 2022» το Πολεμικό μας Ναυτικό δίνει δυναμικό «παρών» με τη φρεγάτα «ΕΛΛΗ», δύο αρματαγωγά αλλά και ένα υπερσύγχρονο υποβρύχιο 214. Τα σκάφη έχουν  καθοριστικό ρόλο στα σενάρια που θα εκτελεστούν κατά τη σημερινή μέρα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/6cdhwIn
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «ΑΡΓΩ 2022»: Απτή απόδειξη της ελληνογαλλικής συνεργασίας η άσκηση στο Αιγαίο (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">