ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρόδος: “Ατύχημα” χαρακτηρίζουν τη δολοφονία του 46χρονου οι φερόμενοι ως δράστες – Τι λέει ο δικηγόρος τους στην ΕΡΤ


Μετά από πολύωρη απολογία, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Ρόδου, οι δυο φερόμενοι ως δράστες της δολοφονία του 46χρονου εργολάβου κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Οι δύο κατηγορούμενοι προσήχθησαν στο δικαστικό μέγαρο Ρόδου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό τον φόβο επεισοδίων, αφού γύρω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί πολλοί ομοεθνείς και φίλοι του δολοφονηθέντα για να ζητήσουν όπως έλεγαν «Δικαιοσύνη».

Οι 53χρονος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου και ο 20χρονος γιος του συνοδευόταν από τους δικηγόρους τους, τον Άκη Δημητριάδη, τον Δημήτρη Βερβέρη και τον Δημήτρη Δημητριάδη.

Η «κεντρική ιδέα» στην απολογία και των δυο κατηγορούμενων, ήταν ότι επρόκειτο για ατύχημα, μετά από συμπλοκή με το θύμα. Εκείνο, που επιβαρύνει τη θέση τους είναι ότι αν πράγματι ο ισχυρισμός τους, ότι ήταν ατύχημα είναι αληθής, γιατί δεν το είπαν από την αρχή αλλά έκρυψαν το πτώμα και προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τις αρχές. Πάντως οι ισχυρισμοί τους, φαίνεται δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας τους οι ομοεθνείς του 46χρονου θύματος κρατούσαν φωτογραφίες του και ζητούσαν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

 

Ο δικηγόρος Άκης Δημητριάδης – ο ένας εκ των τριών δικηγόρων υπεράσπισης- προχώρησε στην παρακάτω δήλωση προς την ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου: Σήμερα περατώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου. Όπως αντιλαμβάνεστε ήταν μία πολύ σοβαρή υπόθεση, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η οποία είχε δυστυχώς ως αποτέλεσμα την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής, για την οποία εκφράζουμε την λύπη μας. Δυστυχώς, ο εκλιπών σε μία επίσκεψη του κατ’ επιμονή του στην έδρα της επιχείρησης του εντολέα μου και ουσιαστικά της οικίας του, απαίτησε με απειλητικό τρόπο να τον συναντήσει. Ο εντολέας μου, παρόλο που βρισκόταν σε πανηγύρι με την οικογένεια του, αποχώρησε για να προστατεύσει τον τρομοκρατημένο υιό του, ο οποίος βρισκόταν απροστάτευτος και μόνος του στην επιχείρηση και αφού είχε διαγνώσει, ότι ο θανών ήταν σε πρόδηλη κατάσταση μέθης. Αφού έφτασε, προκλήθηκε συμπλοκή, η οποία δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του εκλιπόντος και τον μοιραίο τραυματισμό του. Κατά την θέση της υπεράσπισης, σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε ούτε προμελετημένος ούτε ανθρωποκτόνος δόλος. Από το σύνολο της έως τώρα σχηματισθείσας δικογραφίας, δεν προκύπτει ούτε συναυτουργία ούτε οποιαδήποτε συμμετοχική δράση του υιού. Η οποιαδήποτε εμπλοκή του υιού τοποθετείται χρονικά, αφού είχε αποβιώσει ο εκλιπών. Κατόπιν σύμφωνης γνώμης της ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, επιβλήθηκε το επαχθέστερο μέτρο δικονομικού καταναγκασμού, η προσωρινή κράτηση αμφοτέρων. Βέβαια, εμείς επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε όλα τα δικονομικά μας δικαιώματα. Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ακόμη. Θα επεξεργαζόμαστε όλα τα εισφερόμενα αποδεικτικά στοιχεία και αντιλαμβάνεστε ότι θα είναι ένας μακρύς δρόμος.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/EF4zJLw
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρόδος: “Ατύχημα” χαρακτηρίζουν τη δολοφονία του 46χρονου οι φερόμενοι ως δράστες – Τι λέει ο δικηγόρος τους στην ΕΡΤ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">