ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Τα παιδιά εκτοξεύτηκαν σαν σφαίρες» – Πώς έγινε το ατύχημα στο λούνα παρκ της Αθήνας


Συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας η 21χρονη με σοβαρές κακώσεις στον πνεύμονα αλλά και σπασμένα πλευρά μετά το ατύχημα το βράδυ της Τρίτης στο τρενάκι στο γνωστό λούνα παρκ της Αθήνας. Η κοπέλα είναι σε κρίσιμη κατάσταση με τον πατέρα της να δηλώνει την Τετάρτη ότι δίνει μάχη για τη ζωή της και οι επόμενες ώρες θα κρίνουν την πορεία της υγεία της.

Στο ίδιο ατύχημα τραυματίστηκαν ακόμα τρία άτομα. Στο νοσοκομείο παραμένει και η 22χρονη η οποία υπέστη διάσειση καθώς κι ένας 24χρονος που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Την Τετάρτη πήρε εξιτήριο ο 25χρονος που είχε τραύματα στο πόδι, αλλά αισθάνθηκε αδιαθεσία και επέστρεψε στο νοσοκομείο. Αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα Πέμπτη (8/9).

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου 

Πολλά τα ερωτηματικά για το ατύχημα

Την ίδια στιγμή πολλά είναι τα ερωτηματικά για το ατύχημα. Η πλευρά των παιδιών και των οικογενειών τους κάνουν λόγο για εκτροχιασμό εξαιτίας της χαμηλής στάθμης που έχει το νερό στο σημείο όπου φρενάρει το τρενάκι. Από την πλευρά της η εταιρεία διαψεύδει ότι υπήρξε εκτροχιασμός και λέει ότι τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας του παιχνιδιού.

Την Πέμπτη αναμένεται να οριστεί και ο πραγματογνώμονας που θα ρίξει φως στα αίτια του ατυχήματος που θα κάνει αυτοψία στο χώρο και θα πιστοποιήσει αν τηρήθηκαν όλα τα μέτρα και πώς κινήθηκαν τα 4 άτομα που επέβαιναν στο τρενάκι.

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» μίλησε ο κ. Παναγιώτης Καρυδομάτης δικηγόρος του 24χρονου τραυματία. Όπως είπε: «Περιμένουμε την έκβαση της πραγματογνωμοσύνης ώστε να έχουμε μία σαφή εικόνα τι ακριβώς έφταιξε. Το ζητούμενο είναι να δούμε πώς ακριβώς έγινε το ατύχημα. Ο πατέρας του εντολέα μου μου είπε ότι δεν σταμάτησε πουθενά το βαγονέτο και τα παιδιά εκτοξεύτηκαν σαν σφαίρες».

Ο κ. Καρυδομάτης εξήγησε ακόμα ότι το συγεκριμένο τρενάκι δεν έχει κάποιου είδους ζώνες ή μπάρες, υπάρχουν μόνο κάποια χερούλια, κι αυτό προσφέρει και την διασκέδαση.

Πώς έγινε το ατύχημα

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο εντολέας μου μού περιέγραψε τη σκηνή: Αντιλαμβάνεται το τρενάκι να κατηφορίζει από την κορυφή του λόφου με μεγάλη ταχύτητα, δεν σταματάει στο σημείο που υπάρχει η λίμνη, συνεχίζει με μεγάλη φόρα και από την φορά της κίνησής του εκτοξεύτηκαν οι τέσσερις άνθρωποι και έπεσαν στη γη». Όσο για τα όσα υποστήριξε η επιχείρηση ότι μάλλον οι νέοι ήταν όρθιοι ο κ. Καρυδομάτης απάντησε: «Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση, είναι μεγάλοι άνθρωποι δεν είναι μικρά παιδιά».

Τέλος είπε ότι δεν έχει γίνει καμία προσέγγιση από το πάρκο σε εκείνον.

Πηγή: Συνδέσεις, ΕΡΤ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/AiP7syO
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Τα παιδιά εκτοξεύτηκαν σαν σφαίρες» – Πώς έγινε το ατύχημα στο λούνα παρκ της Αθήνας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">