ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σημαντική επιδείνωση το βράδυ της Κυριακής – Πού χρειάζεται προσοχή


Με αρκετό ήλιο η Κυριακή , αν και δε θα λείψουν λίγες, πολύ τοπικού χαρακτήρα, μπόρες.

Όμως, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, αξιόλογες καταιγίδες προβλέπονται από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως τη νύχτα προς το πρωί της Δευτέρας σε βόρειο Ιόνιο, κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία.

Από το απόγευμα της Κυριακής σταδιακά ενισχύονται οι βοριάδες στο Αιγαίο στα 7 μποφόρ. Δευτέρα και Τρίτη θα πνέουν θυελλώδεις στο και 8 μποφόρ και θα πέσει η θερμοκρασία κάτω από τους 30οC.

Ξανά καλοκαίρι όμως στο τέλος της νέας εβδομάδας με θερμοκρασίες στα επίπεδα των 35οC. Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες.

Τη νύχτα προς Δευτέρα τα φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, ενώ και στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τμήματα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς κελσίου.Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μάλιστα τη νύχτα Κυριακής προς Δευτέρα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς.

Την Δευτέρα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι.

Από το βράδυ βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/ymGhZ3V
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σημαντική επιδείνωση το βράδυ της Κυριακής – Πού χρειάζεται προσοχή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">